10 güçlü kadın ve muhteşem evleri!

Yazıyı paylaş:

Kadınların gücü bu dünyayı güzelleştirmeye yeter. Duygularını ötelemeyen; gücünü aklından ve yeteneklerinden alan kadınlar her zaman kazanırlar. Peki, güçlü kadınlar nasıl evlerde yaşamayı tercih ettiler? İşte yazar, ressam, sporcu, şarkıcı ve oyunculardan oluşan 10 güçlü kadın ve onların merak edilen evleri…

 

Frida Kahlo

Meksikalı ressam Frida Kahlo eserleriyle olduğu kadar yaşamıyla da ilgi odağı olmayı başarmış bir kadın. Günümüzde popülerliğini koruyan Frida, birçok kadınının da ilham kaynağı. Yaşadığı zorlukların üstesinden sanatla gelmiş. Frida Kahlo’un Meksika’da bulunan evi, müze haline getirilmiş ve ziyaretçilerini ağırlıyor. Frida Kahlo’nun evinde mesleğinin izlerini ve renkli kişiliğini görmek mümkün.

 

Maria Sharapova

Rus sporcu Maria Sharapova, henüz 8 yaşındayken Nick Bollettieri Tenis Akademisi’nde oynamak için Amerika’ya yerleşmiş. 1987 doğumlu Sharapova’nın birçok tenis turnuvasında derecesi ve sayısız ödülü bulunuyor. Ünlü tenisçi Florida’da lüks bir evde yaşamını sürdürüyor. İki katlı evi; büyüklüğü ve lüks detaylarıyla malikaneyi andırıyor.

 

Merly Streep
Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında adından sıkça bahsettiren yetenekli oyuncu 1949 doğumlu. Bugüne kadar Oscar’a en çok aday gösterilen isim olmasıyla ve yer aldığı projelerle yeteneğini ortaya koymayı her zaman başardı. Streep bugüne kadar ayrıca iki Emmy ödülü, iki Screen Actors Guild Awards, Cannes Film Festival ödülü, iki BAFTA ödülü almaya hak kazanmış. Pasadena’da yaşayan Merly Streep, Orta Çağ’dan kalma bir evde yaşıyor. 3 bin metrekare olan ev; yüksek tavanları, cam duvarları ve muhteşem dağ manzarasıyla dikkat çekiyor.

 

Coco Chanel

Hayatını baştan yazan Coco Chanel yaşadığı dönemde kadınların giyim tarzını da baştan aşağıya değiştirdi. Yaşamındaki zorlukları, mücadele ederek ve yeteneklerinin üzerine giderek yeniyor ve günümüzde de yarattığı stille adından söz ettirmeyi başarıyor. Chanel’in Paris’te bulunan evi müzeye dönüştürüldü. Ünlü tasarımcının evi ise Doğu ve Batı kültürlerinden izler taşıyor.

 

J.K.Rowling

1965 yılında doğan J.K.Rowling, 400 milyon satan ünlü roman serisi Harry Potter’ın yazarı. Özel hayatında yaşadığı zorluklar onu yıldırmamış ve yazmaya devam etmiş. Başarısının sırrı ise hiçbir zaman pes etmemek ve daima çalışmak. İskoçya’da yeşillikler içinde bir malikanede yaşayan yazar, evinin bahçesine çocuklarının oynaması için yaptırdığı ağaç evle de çok konuşulmuştu.

 

Madonna

Amerikalı şarkıcı Madonna şarkıları, dansları ve stiliyle her zaman gündemde kalan bir isim. Albümlerinin 120 milyondan fazla satmasıyla birlikte Guinness Rekorlar Kitabı’na hak kazanmış. Pop müziğin en başarılı isimlerinden biri olan Madonna 1958 yılında dünyaya geldi. Birçok evi olan şarkıcı en son Portekiz’de 300 yıllık bir ev satın aldı. 840 metrekare olan ev ise tarihi eser niteliği taşıyor.

 

Simone De Beauvoir

Yazar ve filozof Simone De Beauvoir 1908 yılında Fransa’da doğdu. Feminizmin kurucularından olan Beauvoir, hayatını yazarak geçirdi. Düşünmekten, yazmaktan ve yaşamı sorgulamaktan hiç vazgeçmeyen yazarın kitapları bugün de kadınların yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Yazarın evini ise tıpkı yaşamı gibi kitaplar dolduruyordu.

 

Bridget Bardot

Düşüncelerini dile getirmekten çekinmeyen usta oyuncu, işiyle olduğu kadar duruşuyla da önemli bir yere sahip. 1934 doğumlu Bardot, bugüne kadar 50 sinema filminde rol aldı ve birçok ödüle layık görüldü. Oyuncunun Paris’teki evi oldukça lüks. 1902 yılında yapılan oval biçimli ve tavanları cam olan daire, her anlamıyla konforlu ve şık.

 

Carrie Fisher

1956 yılında doğan Amerikalı oyuncu; 1977 yılında Star Wars filmindeki rolüyle ün kazandı. Başarılı oyuncu ses getiren yapımlarda rol aldı. Venedik Film Festivali’nde jüri üyeliği yapan Fisher’in kariyerinin ikinci dönüm noktası da “Blues Brothers” filmi oldu. Aralık 2016’da vefat eden Fisher, evinin dekorasyonuna mizah anlayışını ve renkli karakterini yansıtmayı unutmamıştı.

 

Virginia Woolf

20. yüzyılın en önemli yazarlarından olan Woolf, kadınlara verdiği öğütlerle de büyük beğeni kazandı. İngiliz yazar, eserlerinde bilinç akışı tekniğini kullanmasıyla da edebiyat dünyasına iz bıraktı. Yazar en son İngiltere’de Monk House olarak adlandırılan evde yaşadı ve başucundan kitaplarını hiç eksik etmedi.

 


BENZER YAZILAR