1+1 daireye yatırım yapmak için 5 neden!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin markalı konut projelerindeki 1+1 dairelere ilgisi her geçen yıl artıyor. Peki 1+1 daireleri bu kadar değerli kılan özellikleri neler? Kimler konut yatırımında tercihini 1 oda 1 salon dairelerden yana kullanıyor?


1+1 dairelere kimler ilgi gösteriyor?

1. İş nedeniyle Türkiye’ye gelen yabancılar, sosyal donatılarıyla da öne çıkan markalı konut projelerinin 1+1 dairelerinde yaşıyor.

2. Birikimini gayrimenkul yatırımından yana kullanmak isteyenler farklı nedenlerle 1+1 daireleri satın alıyor. Özellikle İstanbul’da hayata geçmesi beklenen mega projelerin çevresindeki projelerde tercih ettikleri 1+1 dairelerden kısa zamanda yüksek prim elde etme beklentisine sahipler. Böylelikle evinin değerini kısa sürede artırabiliyor.

3. İstanbul gibi büyük şehirlere üniversite eğitimi almak için gelen üniversite öğrencileri için ev kiralamada ilk tercih 1+1 daireler… Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin aileleri, çocuklarının geleceği için bir yatırım gözüyle bakarak, 4-5 yıl boyunca yüksek kira bedelleri ödemek yerine, kira öder gibi 1+1 daireleri satın almaya yöneliyor.

4. Yalnız yaşayanlar, çalışma hayatına atılanlar da 1+1 dairelerde yaşayanlar arasında yer alıyor.

5. 1+1 dairelerin kira fiyatlarının daha uygun olması, yeni evli çiftlerin konut seçiminde etkili oluyor.

 

1+1 dairelere yatırım yapmak için 5 neden

1. 1+1 dairelerin satış fiyatları, büyük dairelere göre daha uygun.

2. Kira garantisi var. 1+1 daireleri kiraya vermek çok daha kolay.

3. Yatırım amaçlı alınan 1+1 daireler satışa çıkarıldığında alıcı daha çabuk bulunuyor.

4. Şehir merkezinde satın alınacak 1+1 dairelerin kira getirisi, şehir merkezine uzak konumlanan bölgelerdeki 2+1 ve 3+1 dairelerin kira getirisine eşdeğer olabiliyor.

5. Isınmadan dekorasyona masrafları daha az oluyor.


BENZER YAZILAR