2. el konut fiyatları en çok artan ve azalan şehirler

Yazıyı paylaş:

REIDIN, Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyat değişimlerini mercek altına aldığı REIDIN Emlak Endeks Raporu’nun 2021 Temmuz ayı sonuçlarını açıkladı.

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2020 Temmuz ayı

• Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,78, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 35,29 nominal artış gösterdi.

Sivas Temmuz 2021’de satış fiyatlarının en çok artığı şehir

• Temmuz ayında Sivas’ta metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 3,5 oranında nominal artış gösterirken, Sivas satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Gümüşhane’de metrekare başına konut satış yatları yüzde 0,23 oranında nominal azaldı ve Gümüşhane satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

• Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,97, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 22,98 nominal artış gösterdi.

• Temmuz ayında Kilis’te metrekare başına konut kira değerleri yüzde 3,46 oranında nominal artış gösterdi ve Kilis kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Kırıkkale’de metrekare başına konut kira değerleri yüzde 0,48 oranında nominal azalırken, Kırıkkale kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir olarak kayıtlara geçti.

• Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda yüzde 3,17 ve yıllık bazda yüzde 41,73 şeklinde gerçekleşti.

• Temmuz ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21,5 yıl olarak ölçülmüş, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 4,74 olarak kaydedildi.


BENZER YAZILAR