“2017 yılı hedefi 2 milyon konut satışı”

Yazıyı paylaş:

Türkiye inşaat sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, bu yıl 2. kez sektör profesyonellerini aynı çatı altında buluşturdu. Zirve kapsamında katılımcılara seslenen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Türkiye’yi marka şehir haline getirmek, Türkiye inşaat sektörünün elindedir” dedi.

7 milyon 500 bin konut yenilenecek
Zirve kapsamında; ‘Referandum Sonrası İnşaat Sektöründeki Gelişmeler’ adlı panelde konuşan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, inşaat sektörünün geleceğe emin adımlarla yürüdüğü söyledi. Referandum sonrasında Türkiye’nin geleceğe daha da umutla baktığını sözlerine ekleyen Ceylan, “Son zamanlarda sektörümüzde çok büyük marka projelerinin hayata geçirildiğini görüyoruz. 2016 yılının ikinci yarısında yaşanan başarısız darbe girişimine rağmen, sektörümüz bir önceki yıla oranla büyümeye devam etmiş ve 1 milyonun üzerinde konut satışı yaparak yılı kapatma başarısını yakalamıştır. Ve 2016 yılında yabancı yatırımcılara, özelikle Ortadoğulu iş adamlarına 25 bin konut satışı yapılmıştır. Öte yandan 2017 yılında özellikle kentsel dönüşüm projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenmesiyle inşaat sektörünün 2017 yılında 2 milyon konut satışına imza atacağını düşünüyoruz. Bu konutların da 50 bin ila 75 bininin yabancılara satışı beklenmekte. Ayrıca bakanlık desteğini arkasına alan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yıl içinde de 7 milyon 500 bin konutun yenileneceğini öngörüyoruz” dedi.

Sektör dünyada 2. sırada yer alıyor
Öte yandan her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de markalaşmanın büyük önem taşıdığını söyleyen Ceylan, “Marka şehirler ve marka şehirlere ulaşmak için ‘akıl’ çok önemlidir. Bu nedenle markalaşan şehirlerimizi akılla inşa etmeliyiz. Teknoloji ve inovasyonu arkamıza alarak şehirlerin insan yaşamına uygun sosyal, ekonomik ve kültürel dönüşümlerini yapması gerekmektedir. Toplumun ve insanın yararına geliştirilecek Ar-Ge ve inovasyon destekli akıllı kentsel projeler, şehir uygulamalarının ana hareket noktası olmalıdır. İnşaat sektörünün bir temsilcisi olarak Türkiye’nin markalaşması için özel ve kamu sektöründeki bütün temsilcilere büyük görev düştüğüne inanıyoruz. Bu farkındalıkla da sektörümüz, son 5 yıldır markalı projelerin altına imza atmıştır. Teknolojiyi arkasına alan bir sektör olarak bu 5 yıllık gelişim sayesinde sektörümüz, dünyada 2. sırada yer almaktadır” diye açıkladı.


BENZER YAZILAR