2018’de ev sahibi olmak isteyenler için 5 öneri!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sahibi olmak, birçok kişi ve aile için hayatlarının en önemli yatırım kararlarından biri. 2018 yılında özellikle büyükşehirlerde yaşayanların ortak hedefi ve hayali ev sahibi olabilmek! Bunu istekten öte bir hedef hâline dönüştürerek, 2018’de ev sahibi olabilirsiniz! Bu hedefinizin gerçekleşmesi için ilk adım ev sahibi olmaya hazırlanmaktır. Bunun için 2018’de yapılacaklar listesine ev satın almak yazın ve sizler için derlediğimiz önerileri mutlaka dikkate alın… İşte 2018’de ev sahibi olabilmek için yapılması gereken 5 şey…

1. Kredi skorunuzu kontrol edin

Eğer kenarda köşede biraz birikmişiniz varsa ve geri kalanı için konut kredisi çekmeyi planlaıyorsanız, kredi skorunuzu kontrol etmelisiniz. Bir banka size kredi verirken, bu skorunuzu dikkate alır. Kredi skoru da bir kişinin kredi geçmişine ve çeşitli risk faktörlerine göre oluşturulan bir puanlama sistemidir. Bu skorunuzu öğrenmek için çalıştığınızı ya da kredi çekmeyi düşündüğünüz bankaya başvurabilirsiniz. Bunun öncesinde ödemesi aksamış kredi ya da kredi borcunuzun olmamasına dikkat edin. Eviniz için en uygun konut kredisini Zingat.com’da bulabilirsiniz.

2. Yeni kredi kartı almayın

Eğer 2018 yılında ev satın almaya karar verdiyseniz, kredi kartlarından uzak durmalısınız. Yeni kredi limitlerinin açılması konut kredinizi etkileyebileceğinden bundan kaçının. Diğer yandan her kredi kartı potansiyel bir harcamadır. Her ne kadar kullanmayacağınızı düşünseniz, o kart en yakın indirim gününde mutlaka kullanılacaktır! Bu sebeple yeni kredi kartlarından uzak durmakta fayda var!

3. Profesyonel bir gayrimenkul danışmanı bulun

Kredi skorunuz uygunsa ve ev satın almak için ilk adımı atmak istiyorsanız mutlaka profesyonel gayrimenkul danışmanı bulmalısınız. Bu gayrimenkul danışmanı sizin bütçenize, beklentilerinize ve isteklerinize en uygun evi bulacaktır. Diğer yandan gayrimenkul danışmanının listesinde beklentilerinize uygun ev yoksa, ileriki zamanda size uygun ev çıktığında ilk sizi haberdar edecektir. Profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla çalışarak emlakta değerlenen bölgeleri, ev almak istediğiniz bölgedeki satılık konut ortalama fiyatlarına dair bilgi edinebilirsiniz. Profesyonel gayrimenkul danışmanlarına Zingat.com’dan kolayca ulaşabilirsiniz…

4. Lokasyonu dikkatli seçin

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken kriterlerden biri de lokasyon seçimidir. Lokasyon seçerken birçok şeye dikkat etmelisiniz. Öncelikle seçtiğiniz bölgenin Bölge Raporu’nu kontrol etmeli, (https://www.zingat.com/bolge-raporu) konut yatırım değerini öğrenmelisiniz. Bunun yanı sıra istediğiniz evde olması gerekenlerle ilgili bir liste yapmalı ve buna arayışınızı sürdürmelisiniz. Eğer çocuk sahibi iseniz satın alacağınız evin bölgedeki okullara, hastanelere ya da toplu ulaşım araçlarına yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Satın alacağınız evin bu yerlere yakın olması değerini de artıracaktır.

5. Kapanış maliyetlerini unutmayın

Ev satın alırken peşinat, gayrimenkul danışmanı komisyonu, tapu işlemleri gibi kapanış maliyetlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Tüm bu işlemler için bütçe ayırmalı ve 2018’de ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşamalısınız!


BENZER YAZILAR