2019’a özel 19 yeni yıl kararı!

Yazıyı paylaş:

2018 yılını geride bıraktık. 2019, her yeni sene gibi “yeni yıl kararları” alma zamanı. Amaç; daha çok müşteriye daha fazla emlak portföyü ile ulaşmak, aynı zamanda emlak satış ve kiralama sayılarını artırarak başarılı bir yıl geçirmek.

En yeni satış taktiklerinden müşteri memnuniyetine, verimlilikten yeni pazarlama becerilerine, iş-yaşam dengesinden yüksek kazanç sağlamaya kadar emlak ofisleri, broker’lar ve gayrimenkul danışmanları için 2019’a özel 19 yeni yıl kararına göz atmaya ne dersiniz?

 

1. 20-20-20 kuralını bu yıl hayata geçirin. Her gün hem işiniz hem de kendi profesyonel yolculuğunuz için 20 dakika ayırdığınız bir planlama yapın. Buna kısaca “20 dakika kuralı” deniyor ve hayatın her alanında uygulanabiliyor. Bu size tutarlı bir bakış açısı ve tutarlı bir iş akışı sağlar. Mesela her gün sosyal medya hesaplarınız için 20 dakika, yeni bir ilan girişi için 20 dakika ayırın.

 

2. Diğer gayrimenkul danışmanlarından kendinizi ayırmak, farklılaşmak için daha fazla gayrimenkul videosu hazırlayın. Bu konuda Zingat.com sizin yanınızda! Zingat.com’un yenilenen Foto-Video özelliği 2019’da size avantaj sağlayacak uygulamalar arasında. Yapmanız gereken, ilan fotoğraflarınızı tek tık hareketiyle videoya dönüştürmek ve sosyal medyada paylaşmak.

Zingat.com üyelerine ücretsiz sunulan Foto-Video ile konut ilanlarının fotoğrafları ve ilan özellikleri bir araya geliyor. Oluşan ilan videonuzu sosyal medyada paylaşarak daha çok kişiye ulaşmayı başarabilirsiniz,

 

3. Emlak portföyünüzün geniş olması tabii ki önemli. Yine de siz gayrimenkul tipinde bir uzmanlık alanı belirleyin. Arsa, ticari gayrimenkul, konut, lüks ev gibi… Uzmanlaşarak kariyerinizi ilerletmek size uzun vadede daha çok maddi ve manevi kazanç sağlayacaktır.

 

4. Artık devir mobil uygulamalar devri!.. ZingatPRO da bu konuda gayrimenkul danışmanlarının yanında. 2019 yılında “cepten ilan vermenin en kolay yolu” olarak da bilinen ZingatPRO özelliğini akıllı telefonunuzda daha çok kullanın. ZingatPRO uygulamasını akıllı telefonuna indiren emlak profesyonelleri, bu sayede pek çok avantajı işlerine yansıtıyor; emlak ilanlarını daha çok ve farklı müşteriye ulaştırmak, emlak satış ve kiralama işlemlerini artırmak ise bu avantajlardan birkaçı. ZingatPRO’nun avantajlarına göz atmak için tıklayın.

 

Gayrimenkul danışmanlarının ilginç rolleri

 

5. 2019’da marka bilinirliğini artırmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak için sosyal medyada varlığınızı gösterin. Mesela Facebook, emlak dünyası için de büyük bir velinimet! Ancak artık Facebook’ta hesap açmak ve post atmak yeterli değil. Emlak sektörünün vazgeçilmez bir markası olmak için bu platformu doğru kullananlar kısa sürede takipçi sayılarını ve etkileşimi artırmayı başarıyor.

Genç alıcılara ulaşabilmek ve onlarla doğru iletişim kurabilmek için Instagram ve Pinterest de tam size göre. Mesela Instagram hesabınızdan sadece satılık ev ya da kiralık fotoğrafı paylaşmak yerine ev satın almak ya da kiralamak isteyenler için tavsiye niteliğinde infografikler yayınlayabilirsiniz. Paylaştığınız ilan fotoğrafının altına hashtag kullanarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Emlak, ev, daire, satılık gibi hashtag’ler kullanmak, bu konularda arama yapanları sayfanıza ulaştırır.

 

Gayrimenkul danışmanları Pinterest’i nasıl kullanmalı?

 

6. Web siteniz hâlâ yoksa 2019’un ilk haftalarını mutlaka bu yeniliğe ayırın. Yıl boyunca faydalarını yaşayarak göreceksiniz. Emlak ilanları ile ilgilenen kişilerin internette geçirdikleri süre düşünüldüğünde, bir gayrimenkul danışmanı hem emlak sitesi üyeliğiyle portföyünü potansiyel müşterilerin beğenisine sunarken; kişisel bir web sitesi kurması halinde daha yetkin ve güvenilir bir portre çizebiliyor.

 

7. 2019’da daha fazla nefes alın. Her zaman kendinize ve iş dışında yapmaktan zevk aldığınız şeylere zaman ayırmayı unutmayın. Kişisel gelişim yaşam boyu bir süreçtir; kişilerin yeteneklerini ve niteliklerini değerlendirmesini, potansiyellerini fark etmesini ve hedeflerini belirlemesini sağlar. Mesela hobiler; kişileri günlük hayatın stresinden uzaklaştırdığı gibi iş hayatındaki başarıyı da olumlu anlamda etkiler. İş dışında keyifli bir aktiviteye yönelmek; motivasyonu artıracağı için daha verimli ve üretken olmanızı sağlar.

 

8. Planlamayı alışkanlık hâline getirin. Ekibinizle birlikte her haftanın başında planlama yapın. İş ya da kişisel yaşamdaki işleri programlayıp, yapılması gerekenleri önem sırasına göre listeleyin. Ertesi günü planlamak için her gece birkaç dakikanızı ayırın. İster inanın ister inanmayın ancak yapılacak işler listenizi bir gece önce planladığınızda, bilinçaltınız siz uyurken bu görevleri işleyip işleme başlar.

 

9. Yeni yılda daha proaktif olmaya karar verin. 2019’da başarmak istediğiniz her şeyi düşünün ve her bir hedefe ulaşmak için gerekli adımları atın. Daha sağlıklı bir yaşam sürmeye çalışın, daha iyi bir iş-yaşam dengesi elde edin, müşterilerinizle daha fazla iletişim kurun ya da sosyal ağınızı genişletin.

 

10. Emlak fotoğraflarına sadece ilanda yer vermeyin. İlanını yayınladığınız emlakların öne çıkan özelliklerini yansıtacak fotoğraflar çekin. Bu fotoğrafları sadece emlak ilanlarınızda kullanmakla sınırlı kalmayın. Mesela Pinterest veya Instagram’da paylaşın. Belki de fotoğraf ile ilgili bir kursa katılmak için 2019 iyi bir yıldır.

 

11. Teknoloji ufkunuzu genişletin. Her gün, işinizi kolaylaştıracak pazara yeni giren bir teknoloji var. Gününüzle ilgili uygulamaları, eklentileri ve yazılımı araştırmaya zaman ayırarak, iş geliştirme veya odaklanmanız gereken diğer alanlar için daha fazla zaman yaratabilirsiniz.

 

12. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin isim ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir veritabanı listesi oluşturun. Müşterilerin bilgilerini gelir grupları, ev satın alma tercihleri, aile bilgileri şeklinde kategorize edebilirsiniz. Ne de olsa hedef kitlenizi tanımadan doğru pazarlama ve satış taktiği geliştiremezsiniz.

 

13. Yeni müşterilere ulaşmak için sizin de yapmanız gerekenler var. Alışkanlıklarınızı değiştirmek gibi… Önceliğinizi her zaman müşterinizin memnuniyeti ve kârı olsun! Bu şekilde siz de kâr edersiniz.

 

14. Verimliliğinizi artırmak ve 2019’da daha fazlasını başarabilmek için harekete geçin. Ekip içerisinde planlama yapmak, teknolojiyi kullanmak ve hedef odaklı çalışmak beraberinde başarıyı ve verimliliği de getiriyor. İşleri önceliklerine göre listelemek, gerektiğinde dış kaynak hizmet almak hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf sağlayacaktır.

 

15. Bir blog açın. Blog sayfanızda gayrimenkul hizmeti verdiğiniz bölge ile ilgili güncel emlak fiyatlarını paylaşmakla kalmayın, mahalle mahalle demografik bilgilere de yer veriyor. Hangi semtte kimler yaşıyor, yaş ortalamaları nedir, evliler mi bekarlar mı çoğunlukta? Tüm bu bilgileri Zingat.com Bölge Raporu sayfasından edinebilirsiniz.

 

16. Etki alanınızı geniş tutun. Bunun için bölgenizin eski sakinleriyle tanışarak güçlü bağlar oluşturmak, esnafla iletişimi güçlü tutmak, eski müşterilerinizle iletişiminizi devam ettirmek önemlidir. Aynı zamanda eski müşterilerinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın, sosyal faaliyetlerde tanıştığınız kişilerin size yeni müşterileri yönlendireceğini aklınızdan çıkarmayın.

 

17. Profesyonel imajınızı koruyun. Kişisel olarak her zaman temiz, bakımlı ve şık olmalısınız. Her zaman temiz, ferah ve modern bir ofiste müşterilerinizi ağırlamalısınız. İlk izlenimin önemine inanın. Satılık daireyi görmek için gelen her alıcının ilerisi için de potansiyel müşteriniz olabileceğini unutmayın. Bu nedenle şık, bakımlı bir görünüm ve güler yüzlü bir ifadeyle alıcıları karşılamak konusunda dikkatli olun.

 

18. İlan fotoğraflarını daha çok önemseyin. Zingat.com’un verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor. Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor. Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

 

19. Emlak trendlerini yakın takibe alın. Yeni nesille birlikte değişen satın alma davranışları, küresel ısınma, teknoloji, ekonomik ve politik krizler… İnsan yaşamını değiştiren bu gelişmelerin gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. Unutmayın; bugün farklılık yaratmak için ön plana çıkartılan yeşil bina konsepti ve enerji verimliliği önümüzdeki yıllarda satacağınız konutların olmazsa olmazı olacak. Aynı şekilde iklim değişikliğini dikkate alın. Deniz seviyesinin yükselmesi, hava değişiklikleri, yaygın kuraklık ve hava kirliliği gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Küresel ısınmanın etkilerinden koruyan, güvenli evler geleceğin tercihi olabilir.

 

Gayrimenkul danışmanlarının 10 süper gücü!

 


BENZER YAZILAR