2020’de gayrimenkul danışmanları için 20 yeni yıl kararı!

Yazıyı paylaş:

2019 yılı emlak sektöründe birçok değişikliğin yaşandığı inişli-çıkışlı bir sene oldu. İmar barışı, faiz oranları kararları, konut fiyatlarındaki artış yavaşlaması, emlak sektörünü ilgilendiren düzenlemeler gibi birçok konu gündeme geldi. 2020 ise sektör için birçok fırsat sunuyor olacak!

 

2020 size pek çok fırsat sunuyor olabilir

Şimdi 2020 için “yeni yıl kararları” alma zamanı. Amaç; daha çok müşteriye daha fazla emlak portföyü ile ulaşmak, aynı zamanda emlak satış ve kiralama sayılarını artırarak başarılı bir yıl geçirmek.

Gayrimenkul danışmanları deneyim ve becerilerini daha fazla kullanarak, bu yıl satışlarını artırabilir ve başarıyı yakalayabilir. Peki, yeni yılda gayrimenkul danışmanları satış yaparken nelere dikkat etmeli? 2020 satış hedeflerine ulaşmak için neler yapmalı?

En yeni satış taktiklerinden müşteri memnuniyetine, verimlilikten yeni pazarlama becerilerine, iş-yaşam dengesinden yüksek kazanç sağlamaya kadar emlak ofisleri, broker’lar ve gayrimenkul danışmanları için 2020’ye özel 20 yeni yıl kararına göz atmaya ne dersiniz?

 

Emlak işinde 2020 yılı için 20 yeni yıl kararı

1. Yeni yılda daha proaktif olmaya karar verin. 2020’de başarmak istediğiniz her şeyi not edin ve her bir hedefe ulaşmak için gerekli adımları yazın. Daha sağlıklı bir yaşam sürmeye, daha iyi bir iş-yaşam dengesi elde etmeye, müşterilerinizle daha fazla iletişim kurmaya, satış ve kiralama oranlarınızı büyütmeye odaklanın.

2. Verimliliği artırmak için 2020’de 20-20-20 kuralını izleyin. Her gün hem işiniz hem de kendi profesyonel yolculuğunuz için 20 dakika ayırdığınız bir planlama yapın. Buna kısaca “20 dakika kuralı” deniyor ve hayatın her alanında uygulanabiliyor. Bu size tutarlı bir bakış açısı ve tutarlı bir iş akışı sağlar. Mesela her gün sosyal medya hesaplarınız için 20 dakika, yeni bir ilan girişi için 20 dakika ayırın.

3. Sosyal medyada aktif olun. Marka bilinirliğini artırmak, potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak ve potansiyel müşteriler oluşturmak için sosyal medyadan daha çok yararlanın. Henüz yapmadıysanız Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn gibi popüler sosyal medya kanallarında hesaplar oluşturun. Her sosyal medya kanalı farklı kullanıcıları kendine çeker, bu nedenle başarılı bir emlakçının hepsinde olması önemlidir. Tabii SEO’ya da odaklanın. Emlak sektöründe giderek daha fazla arama çevrimiçi olacak.

 

Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 kolay yolu

 

Genç alıcılara ulaşabilmek ve onlarla doğru iletişim kurabilmek için Instagram ve Pinterest de tam size göre. Mesela Instagram hesabınızdan sadece satılık ev ya da kiralık fotoğrafı paylaşmak yerine ev satın almak ya da kiralamak isteyenler için tavsiye niteliğinde infografikler yayınlayabilirsiniz. Paylaştığınız ilan fotoğrafının altına hashtag kullanarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Emlak, ev, daire, satılık gibi hashtag’ler kullanmak, bu konularda arama yapanları sayfanıza ulaştırır.

4. Emlak ilan fotoğraflarını her zamankinden daha çok önemseyin. İlan fotoğraflarını daha çok önemseyin. Zingat.com’un verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor. Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor. Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

5. Sektörde farklılaşmak için daha çok emlak ilan videosu yapın. Dijital pazarlama eğilimleri ve araştırmalar, önümüzdeki yıllarda emlak videolarının yıldızının daha çok parlayacağını gösteriyor. Özellikle şehir dışından veya başka bir ülkeden bölgenizde ev sahibi olmak isteyenler için yararlı olacaktır.

 

Bir emlak ilanı gayrimenkul danışmanı hakkında ne söyler?

 

6. Bölgenizdeki yerel işletmelerle iletişiminizi güçlendirin. Daha fazla potansiyel müşteri edinmenin yollarından biri de farklı etkinliklere katılmaktır. Örneğin, çok sevilen bir yerel kafede bir etkinliğe ev sahipliği yapabilir, sosyal medyada yayınlayarak marka bilinirliğinizi artırabilir, kafe müşterilerine emlak ile ilgili vereceğiniz desteği menülere yapıştıracağınız küçük sticker’lara not edebilirsiniz.

7. Nefes alın. Her zaman kendiniz ve iş dışında yapmaktan zevk aldığınız şeyler için zaman ayırmayı unutmayın.

8. Süreçlerinizi düzene sokmak ve büyüme için fırsatları keşfetmek için yeni teknolojilerden yararlanın. Artık devir mobil uygulamalar devri!.. ZingatPRO da bu konuda gayrimenkul danışmanlarının yanında. 2019 yılında “cepten ilan vermenin en kolay yolu” olarak da bilinen ZingatPRO özelliğini akıllı telefonunuzda daha çok kullanın. ZingatPRO uygulamasını akıllı telefonuna indiren emlak profesyonelleri, bu sayede pek çok avantajı işlerine yansıtıyor; emlak ilanlarını daha çok ve farklı müşteriye ulaştırmak, emlak satış ve kiralama işlemlerini artırmak ise bu avantajlardan birkaçı.

9. Web sitenizdeki, sosyal medya kanallarınızdaki ve Zingat’taki portföy sayfanızı gözden geçirerek gerekirse yenilemeler yapın.

10. İki faktörlü kimlik doğrulama, güçlü parolalar ve güncellenmiş yazılımlarla iş güvenliğinizi artırın.

11. Emlak pazar bilginizi sürekli güncelleyin. Piyasa eğilimleri ve sektör haberleriyle güncel kalmak, başarılı bir gayrimenkul danışmanlığının anahtarıdır. Zingat Blog ile güncel gelişmeleri takip edebilir, her ay Pazar verilerine göre yenilenen Zingat Bölge Raporu ile bölgenizdeki satış ve kira değerlerinin yanı sıra demografik yapıyı inceleyebilirsiniz.

12. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin isim ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir veritabanı listesi oluşturun. Müşterilerin bilgilerini gelir grupları, ev satın alma tercihleri, aile bilgileri şeklinde kategorize edebilirsiniz. Ne de olsa hedef kitlenizi tanımadan doğru pazarlama ve satış taktiği geliştiremezsiniz.

13. Her zaman yeni yasalar, gayrimenkulle ilgili en iyi uygulamalar ve emlak trendleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için öğrenci zihnini koruyun. Yıl boyunca çeşitli emlak konferanslarına katılın, eğitim ve gelişim kurslarına kaydolun.

14. Emlak portföyünüzün geniş olması tabii ki önemli. Yine de siz gayrimenkul tipinde bir uzmanlık alanı belirleyin. Arsa, ticari gayrimenkul, konut, lüks ev gibi… Uzmanlaşarak kariyerinizi ilerletmek size uzun vadede daha çok maddi ve manevi kazanç sağlayacaktır.

 

Kazandıran emlak portföyü için önemli ipuçları!

 

15. Emlak trendlerini yakın takibe alın. Yeni nesille birlikte değişen satın alma davranışları, küresel ısınma, teknoloji, ekonomik ve politik krizler… İnsan yaşamını değiştiren bu gelişmelerin gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor.

Unutmayın; bugün farklılık yaratmak için ön plana çıkartılan yeşil bina konsepti ve enerji verimliliği önümüzdeki yıllarda satacağınız konutların olmazsa olmazı olacak. Aynı şekilde iklim değişikliğini dikkate alın. Deniz seviyesinin yükselmesi, hava değişiklikleri, yaygın kuraklık ve hava kirliliği gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Küresel ısınmanın etkilerinden koruyan, güvenli evler geleceğin tercihi olabilir.

16. Daha fazla müşteri edinmek sadece çalışma saatlerinizde yaptığınız şeylerle değil, boş zamanlarınızda ne yaptığınızla da ilgilidir. Hem gayrimenkul endüstrisinin içinde hem de dışında en başarılı iş adamları, ne olursa olsun takip ettikleri sıkı bir günlük rutine sahiptir. Bu, organize olmalarını sağlar. Sabah erkenden kalkmaya çalışın ve güne parkta yürüyüş gibi pozitif enerji yükleyen bir etkinlikle başlayın. Çok geç kalmayın ve yeterince uyuduğunuzdan emin olun.

17. Bankacılar ve avukatlarla yakın iletişiminiz olsun. Çoğu insan bir ipotek veya başka bir finansman kullanarak gayrimenkul satın alır. Bu, bankacılarla ortaklık kurmanın, 2020’de emlak potansiyel müşterileri oluşturmak için mükemmel bir yol olduğu anlamına gelir. Diğer yandan boşanma avukatlarıyla konuşun. Boşanma sürecindeki kişiler hayatlarının bu döneminde evlerini hızlı bir şekilde satmaya çalıştıklarından danışmanlığınızla destek sağlayabilirsiniz.

18. Hâlâ bir web siteniz yoksa 2020’de bu fırsatı değerlendirin. Bir diğer alternatifse bir emlak bloğunda yazmak olabilir.

19. 2019 yılında yapmak isteyip de yapamadıklarınızı listeleyin. Gerçekleşmeyen hedeflerinizin nedenlerini sorgulayın. Bu adım size hangi alanları iyileştirebileceğinize karar vermek için yardımcı olacaktır.

20. Bu yıl müşteri deneyimine daha çok odaklanın. Bu sadece müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalıcı bir izlenim yaratabilir ve yeni iş fırsatları yaratabilir.

 

Gayrimenkul danışmanları için zaman yönetimi taktikleri

 


BENZER YAZILAR