2B arazi ödemelerinde 6 ay ek süre

Yazıyı paylaş:

Süresi dolan orman vasfını yitirmiş araziler (2B) ile ilgili son başvuru tarihi 7 Mart olarak açıklanmıştı. 2B arazi ödemelerine 6 ay ek süre getirildi.

Yeni başvuru tarihi 2B arazi sahipleri arasında tebligata rağmen taşınmaz bedelini veya taksitli satışlarda ikiden fazla taksiti vadesinde ödemeyenler için geçerli. 2B arazi sahibi olanların Mal Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

 

Bu 7 ilde arsalar Varlık Fonu’na devredildi!

 

2B arazisi başvuruları eylül ayına kadar ertelendi

Ek süre ile ilgili açıklama, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi.

Bakan Ağbal, “Vatandaşlarımızdan bir kısmı zamanında müracaat etmiş ama ödemelerini yapmakta sıkıntı çekmiş, taksitlerini ödememiş, 2B arazisini alma hakkını kaybetmiş. Bununla ilgili normalde 7 Mart’a kadar getirmiş olduğumuz bir imkân vardı. O imkân bitiyor. 7 Mart geldiğinde ödemelerini aksatanlar bu sistemden çıkarılacaklardı. Fakat hükümet olarak bu konuda bir karar aldık. Bütün vilayetlerimizde 2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlarımıza 6 ay daha imkan sağlıyoruz. Yani eylüle kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz. Dolayısıyla 2B arazisi olan vatandaşlarımıza böylelikle 6 ay süreli yeni bir imkân da getirmiş oluyoruz.” diye konuştu.

 

 

7 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6745 sayılı kanun ile 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun’a geçici 4. madde eklenmişti. Geçici 4. maddede, bu kanun kapsamındaki 2B arazilerinin satışına ilişkin; satın alma başvurusu yapmayanlara, 6 ay başvuru süresi, yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini ödemeyenlere, taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere 6 ay ödeme süresi verilmişti.

 


BENZER YAZILAR