5 adımda bahçenizi yenileyin!

Yazıyı paylaş:

Yaz aylarının gelmesiyle beraber bahçe sezonu açıldı. Evinizin bahçesini yeniden dizayn etmek istiyorsanız, tam vakti! Yazın tüm renklerini bahçenize yansıtabilir, yaratıcı dekorasyon fikirleriyle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte bu yazın en yeni bahçe dekorasyon fikirleri…

 

 

1) Fark yaratın

Bahçenizde masa, sandalye gibi temel mobilyaların yer aldığı alanın dışında farklı bir köşe oluşturabilirsiniz. Nasıl mı? Eski bir mutfak tezgâhını bahçenizin görünen bir yerine koyabilir, üzerine de kullanmadığınız tencere ve tavalarınızı yerleştirerek dekore edebilirsiniz.

 

 

2) Renklendirin

Kullanmadığınız eşyaları değerlendirerek bahçenizi yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Örneğin; eski lastiklerinizi canlı bir renge boyayıp, içine çiçekler ekleyerek bahçenizi yenileyebilirsiniz. Ya da kullanılmayan bir bisikletin ön sepetini çiçeklerle doldurarak güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

 

 

3) Bahçeniz çiçek açsın

Çiçekler dış mekân dekorunun bir parçasıdır ve  düz bir alanı renkli, samimi bir yere dönüştürmek için basit bir yoldur. Siz de seramik saksıda çiçekler alabilir veya bahçe duvarınızı baştan sona renkli çiçeklere donatabilirsiniz.

 

 

4) Aydınlatın

Güzel havaların tadını çıkaracağınız akşam saatlerinde, çimenlerin üzerine yerleştireceğiniz küçük beyaz dekoratif ışıklarla bahçenizi aydınlatabilirsiniz. Ağaçlara renkli fenerler asabilir, kendi zevkinize uygun bir aydınlatma sistemi oluşturabilirsiniz.

 

 

5) Canlandırın

Bahçenizi küçük renkli minderlerle süsleyerek canlandırabilirsiniz. Hatta halatların yardımıyla küçük minderleri birbirine bağlayarak bahçenize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

 

Balkonunuzda hobi bahçesi yapmak çok kolay!

 


BENZER YAZILAR