5 soruda konut sigortası!

Yazıyı paylaş:

Evde tesisattan dolayı su baskını olduğunda ya da hırsızlık sebebiyle elektronik eşyalarınız çalındığında ağır bir maddi külfetle karşılaşmanız mümkün! Evde yaşanabilecek bu tehlikelere karşı sigorta şirketleri konut sigortası sunuyor. Konut sigortası belli güvenceler kapsamında evinizi ya da sadece eşyalarınızı sigortalayabiliyor. Konut sigortası mülk sahipleri ya da kiracılar için faydalı mı? Avantaj ve dezavantajları neler? Konut sigortası neleri kapıyor? İşte konut sigortasıyla ilgili bilinmesi gerekenler…

1. Konut sigortası nedir?
Konut sigortası; bina, konut ya da konut içerisindeki eşyaların herhangi bir afet ya da olumsuz bir duruma karşı güvence altına alınmasıdır.

2. Konut sigortası yaptırmak zorunlu mudur?
Konut sigortasını yaptırmak DASK gibi zorunlu değildir. Bu sigortayı yaptırmak tamamen ev sahibi ya da kiracının isteğine bağlı.

3. Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?
Konut sigortasını ev sahipleri ya da kiracılar yaptırabiliyor. Kiracılar ağırlıklı olarak evdeki eşyalar için konut kredisi yaptırıyor.

4. Konut sigortası teminatları nelerdir?
Sigorta şirketleri konut sigortası için farklı teminatlar sunuyor. Bina, konut ya da konut için sigorta yaptırabilirsiniz. Ev sahibiyseniz ev, kiracıysanız eşyalar için sigorta yaptırabilirsiniz. Ayrıca bina sakinleri olarak bina için sigorta yaptırmak da mümkün. Konut sigortasından en iyi şekilde yararlanabilmek için poliçede size en uygun teminatları seçmelisiniz. Bu sigortada farklı teminatlar bulunmakla birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangındır. Yangın dışındakiler sigortada ek teminat olarak yer alır. Sel/ su baskını, cam kırılması, hırsızlık, su tesisatı, elektrik gibi yardım hizmetleri de ek teminatlar içerisinde yer alıyor. Bunların dışında enflasyondan korunma, deprem, konuta araç çarpması, alternatif ikametgah değişikliği masrafları gibi ek teminatlardan yararlanmak da mümkün.

5. Konut kredisi ücretleri ne kadar?
Sigorta şirketleri konut sigortasında teminatlara göre farklı paketler sunuyor. Ücret ise konutun bulunduğu lokasyon, teminat türü ve sigorta şirketine göre farklılık gösteriyor.


BENZER YAZILAR