7 büyükşehirde amortisman süreleri!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul her dönemin gözde yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Diğer yatırım araçları altın, döviz ve borsa ile karşılaştırıldığında son 6 yılın en çok kazandıranı olarak ilk sırada yer alan gayrimenkul, yatırımcısının her zaman yüzünü güldürüyor.

 

Gayrimenkul yatırımcısına kazandırıyor!

 

Gayrimenkul yatırımı yapacaklar, pek çok seçenek ve kriter arasında karar verirken ince eleyip sık dokumak zorunda… İşte bu kararda gayrimenkulün amortisman süresi son derece etkili oluyor. Amortisman süresini, yatırımın yıllar içerisinde sağlayacağı kira gibi gelirlerle ortaya çıkan “geri dönüş süresi” olarak özetlemek mümkün.

 

Yatırım amaçlı alınacak evde aranacak 8 özellik

 

Peki en çok gayrimenkul yatırımının yapıldığı 7 büyükşehirde amortisman süreleri kaç yıl? Bu sorunun en güncel yanıtı için, gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış-Eylül 2016 değerlendirmesine bakmak yeterli.

Evin satış fiyatı nasıl belirlenir?

 

Yedi büyük şehirde gayrimenkul amortisman süreleri
Gayrimenkul yatırımı yapanları yakından ilgilendiren yedi büyük ilin amortisman süreleri, yıllık olarak şöyle sıralanıyor:

4.reidin.eylul

Adana: Yüzde 18.9
İstanbul: Yüzde 18.5
Kocaeli: Yüzde 18.5
Ankara: Yüzde 18.1
İzmir: Yüzde 17.9
Antalya: Yüzde 17.5
Bursa: Yüzde 16.2

Türkiye konut piyasasında Eylül 2016
Türkiye İş Bankası desteğiyle REIDIN tarafından hazırlanan rapor, 2016 yılı Eylül ayında gayrimenkul sektörüne dair farklı rakamsal veriler de sunuyor.

Gayrimenkul okur-yazarlığı konusunda ilgisi olanlar için diğer veriler şöyle…

2.reidin.eylul
Yedi büyük şehri ele alan raporda, konut satış fiyat değişimi bir yılda yüzde 13.4, konut kira fiyat değişimi ise yüzde 14.5 olarak gerçekleşti.

3.reidin.eylul

 

En yüksek yıllık brüt getiri oranı Bursa’da
Bölgesel yıllık brüt getiri oranlarına bakıldığında, en yüksek oran yüzde 6.34 ile Bursa’ya ait. Bursa’nın ardından sıralama yüzde 5.86’yla Antalya, yüzde 5.72’yle İzmir, yüzde 5.65’le Ankara, yüzde 5.55’le İstanbul ve Kocaeli, yüzde 5.41’le Adana şeklinde ilerliyor.

5.reidin.eylul


BENZER YAZILAR