Afyon satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Ege Bölgesi’nin İç batı Anadolu bölümünde yer alan Afyon, 715 bin 693 nüfusa sahiptir. Hızla gelişmeye devam eden Afyon’da yeni projeler artıyor. Afyon aynı zamanda Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya şehirlerine yakın bir konumda bulunuyor.  Doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile dikkat çeken Afyon, termal turizm potansiyelinin yüksek olduğu şehirlerin başında geliyor.

Alternatif turizm çeşitliliği ile adından söz ettiren Afyon’da Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi olarak ilan edilen başlıca yerler ise şöyle; Afyon’da, Gazlıgöl Termal Turizm Merkezi, Sandıklı-Hüdai Termal Turizm Merkezi, Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi ve Bolvadin-Heybeli Termal Turizm Merkezi.  Karahisar Kalesi, Afyon Mevlevihanesi, Anitpark, Afyonkarahisar Müzesi, Frig Vadisi Tabiat Parkı ve Başkomutan Tarihi Milli Parkı ise Afyon’u öne çıkaran başlıca yerler olarak dikkat çekiyor. Afyon’un demiryollarının önemli kavşak noktasında olması, şehre kara, demir ve havayolu ile ulaşımın sağlanması bölgenin başlıca avantajlardan. Yeni projelerin arttığı Afyon’da toplam 18 ilçe bulunuyor. O ilçeler ise şöyle; Merkez, Sandıklı, Dinar, Bolvadin, Sinanpaşa, Şuhut, Emirdağ, Çay, İhsaniye, İscehisar, Sultandağı, Çobanlar, Dazkırı, Başmakçı, Hocalar, Bayat, Evciler ve Kızılören. Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Kızılören oldu.

Afyon emlak piyasası gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Peki, Afyon satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Afyon emlak piyasası hakkında merak edilenler…

 

Afyon satılık daire fiyatları 140 bin 429 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Afyon satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.02 artış gösterdi. Afyon şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.872 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Afyon satılık ev fiyatı 100 metrekare için, minimum 140 bin 429 TL, maksimum 234 bin TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 187 bin 239 TL olarak gösteriliyor.

 

Afyon kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Afyon kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 470 TL, en yüksek 784 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 627 TL olarak belirtiliyor.

 

Afyon projeleri

Afyon’da yeni projeler artış gösteriyor. Bölgede tamamlanan ve devam eden birçok proje bulunuyor. Şehirde devam eden projeler ise şöyle; Akıllı Kavşak Yönetim Sistemi, Cumhuriyet Kent Meydanı, Cumhuriyet Mh. Spor- Gençlik Rekreasyon Alanı, Doğal Taş Müzesi, Hazerfen Celebi Planeteryum (Uzay Evi), Karayolları Parkı, Tren İstayonu-Fuar Alanı Alt Geçiti ve Termal Park.

Afyon’da yer alan satılık daire ilanlarını görüntülemek istiyorsanız, tüm Afyon satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR