Alaçatı’da emlak fiyatları uçtu!

Yazıyı paylaş:

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da hem ev hem de arsa fiyatlarında son birkaç yılda hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Peki Alaçatı’da kimler gayrimenkul alıyor? 

 

Çeşme’deki en yeni villa ilanları için tıklayın!

 

Alaçatı’daki en yeni villa ilanları için tıklayın!

 

Ev ve arsa fiyatları yükselişte

Alaçatı’da yazlık sayısının bölgesel olarak farklılık gösterdiğini belirten ve Alaçatı’nın Ayasaranda mevkiinde Quattordici projesini hayata geçiren Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, Alaçatı köy merkezinde 2 bin ev bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bunların içindeki 400 taş evi biz yaptık. Son aylarda Alaçatı’dan ev sahibi yaptığımız kişiler arasında Acun Ilıcalı, Ergin Ataman ve Şansal Büyüka bulunuyor. Müşteri profilimiz yüzde 90 oranda İstanbul’dan, yüzde 3 oranda yabancılardan oluşuyor.”

 

Alaçatı’daki en yeni arsa ilanları!

 

Alpan Veryeri, Alaçatı’daki gayrimenkul fiyatlarındaki artışı da şöyle değerlendirdi: “Eski taş evler 2003’te 20 bin dolar iken, bugün taş ev fiyatları 450 bin ila 2 milyon dolar arasında değişiyor. Aynı yıl 10 bin dolar olan arsalar ise bu yıl 500 bin dolar. Evlerin kullanım alanları arsanın imarına göre bodrum katla birlikte 100 metrekareden başlayarak 750 metrekareye kadar çıkabiliyor.”


BENZER YAZILAR