Alıcı bulamayan satılık ev ilanları için 7 öneri!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanlarının çok iyi bildiği gibi, bu işi ne kadar zamandır yapıyor olursa olsun satışını yaptığı her mülkten öğreneceği yeni bir şeyler vardır. İnsanlar değişiyor, piyasalar değişiyor, ekonomiler değişiyor, her şey değişiyor. Ve ev sahibi olmak isteyen alıcılar her gün onlarca yeni satılık daire ilanları ile karşılaşabiliyor. Diğer yandan evini satmak isteyen mülk sahipleri ise bu sürenin en kısa zamanda ve en yüksek fiyata gerçekleşmesini istiyor.

Gayrimenkul danışmanları ise bir evin satışının her zaman günler, haftalar içerisinde yapılamayacağının farkında. Özellikle de ülke ekonomisi ve satılık evin bulunduğu bölgenin emlak pazarı bunda etkili oluyor.

 

Acil satılık emlak ilanlarına alıcı bulmanın 7 adımı

Peki beklenenin üzerinde bir süredir alıcı bulamayan acil satılık emlak ilanları için neler yapmalı?

İşte alıcı bulamayan satılık emlak ilanları için değerlendirilmesi, hatta harekete geçilmesi gereken konular ve gayrimenkul danışmanlarına özel 7 öneri…

 

1) İlan fotoğraflarını tekrar gözden geçirin

• Satılık daire ilanınızdaki fotoğraflar sizce de alıcılar için bir anlam ifade ediyor mu? Evi canlandırabilecekleri, gözlerinde cazip bir seçenek haline getirebilecek “satış yeteneği”ne sahip fotoğraflar kullandınız mı? Unutmayın, alıcılar ev satın alma kararlarını ilan fotoğraflarına baktıklarında veriyorlar. Bu yüzden yüksek kaliteli ve satılık daireyi en iyi şekilde sergileyen ilan fotoğrafları evin satış süresini oldukça kısaltıyor.

2) Satılık emlak ilanınız alıcılar sorularına yanıt bulsun

• İlan fotoğrafı kadar ilanınız için kullandığınız başlık da çok önemli. Gayrimenkulün öne çıkan özelliklerini kısa ve net şekilde belirten ilan başlıkları her zaman daha çok ilgi görüyor.

• Aynı zamanda ilan açıklama metnini tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Belki de satılık daire ilanınızda alıcıları harekete geçirecek yeterli bilgilendirmeleri içermiyor olabilir.

• Satılık daire arayanlar, söz konusu daire kiracılı ise kiracının ne kadar kira bedeli ödediğini bilmek ister. Özellikle de yatırım amaçlı ev alarak, kira getirisi elde etmek isteyenler… Satılık daireyi aldığında içinde yaşamak isteyenler için de otoparkının bulunup bulunmadığından aidat giderine kadar pek çok detay ilk değerlendirmede etkili olacaktır.

3) Satış fiyatı gerçekçi olsun

• Bazen bir dairenin beklenen sürenin üzerinde satılamamasının nedeni konumu olmayabilir. Aksine, alıcılar için cazip bir dairenin uzun zaman satılık ilanının kalmasının bir numaralı nedeni satış fiyatı ve fiyatın pazarlığa açık olmayışıdır.

• Elbette konut sahipleri ev satışından yüksek gelir elde etmek ister ancak bu noktada gayrimenkul danışmanlarının pek çok kriteri ortaya koyarak evin gerçek satış fiyatı hakkında mülk sahibini yönlendirmesi gerekir. Bu konuda satılık dairenin sahibi olan müşterinize, evin konumu ve bulunduğu bölgedeki konut satış fiyatlarının yıllar içindeki dağılımı ile ilgili bir rapor sunmak isterseniz, Zingat.com Bölge Raporu’nu kullanabilirsiniz. Böylelikle evin bulunduğu mahalledeki benzer nitelikteki satılık daire fiyatlarıyla bir karşılaştırma yapmak da doğru adım olacaktır.

4) İlan fotoğrafları satılık gayrimenkul ile ilgili masraf duygusu uyandırmasın

• Satılık daireyi görmek isteyen alıcılar nasıl bir evle karşılaşıyor? Masrafsız, boyalı, düzenli, temiz, taşınmaya hazır bir ev mi, yoksa yenilenmeyi bekleyen, her odasında farklı renkte duvar boyalarının kullanıldığı, yerdeki kullanılmış halıfleksi bile kaldırılmamış, eski kapılarla dolu, banyosu dolapsız bir evle mi? Bir de alıcının gözünden bakın.

• Kimse kirli bir eve taşınmak istemiyor, bu yüzden işe potansiyel alıcılara daireyi daha çekici hale getirmek için temizletmekle başlayın. Unutmayın, açık renk duvarlar daireyi daha aydınlık ve ferah gösterecektir. Banyo ve mutfaklar da evin iki önemli alanı olduğu için yenilenmesi satılık dairenin fiyatını artırsa da, modern bir görünüme kavuştuğunda alıcılar aradaki fiyat farkını çok da önemsemeyebilir.

5) Alıcılar için “yeni bir başlangıç” vaadi olsun

• Satışa çıkarılan ve gerçek bir alıcı bulana kadar mülk sahibinin içinde yaşamını sürdürdüğü daireleri düşünün. Potansiyel bir alıcı çıktığında evi gezdirmek için uygun saati ayarlamanız gerekir.

• Alıcılar, mülk sahibinin yaşadığı evde aile fotoğrafları, kişiselleştirilmiş bölümler gördüğünde kendileri bu satılık dairede yaşamaya hazır hissetmeyebilir. Bu nedenle satılık ilanı verilen ve mülk sahibinin kişisel eşyaları ve hatıralarıyla dopdolu gözüken bir evin satış süresi uzayabiliyor.

• Mülk sahibine karşı açık konuşmaktan ve en kısa sürede evini satabilmek için yapması gereken fedakârlıklar hakkında bilgi vermekten çekinmeyin.

6) Konut kredisine uygun olup olmadığı belirtilmeli

• Birikimini gayrimenkul yatırımı yaparak kullanmak isteyenler arasında konut kredisi desteği alarak konut finansmanı sağlayacak olanların sayısı hiç de az değil.

• Peki bir süredir alıcı bekleyen satılık daire konut kredisine uygun mu? Bu konuda ilan açıklamasında bilgi yazdınız mı? Ya da satılık evi almayı düşünen alıcının kredi notu puanı konut kredisi çekmeye yeterli mi? Gayrimenkul danışmanları bu konuda bilgilendirici ve yönlendirici olduklarında, portföylerindeki emlakların satışını daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

7) Sosyal medya kanalları ile ilanınız daha çok kişiye ulaşsın

• Günümüzde emlak sektöründe satış için sadece satılık ev ilanı vermek yeterli olmayabilir! Bu durumlarda geleneksel ve dijital pazarlamanın tüm nimetlerinden yararlanmalısınız.

• Geleneksel pazarlama dahilinde broşürler bastırarak bölgeye dağıtabilir ya da dijital pazarlamanın vazgeçilmezlerinden olan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube gibi uygulamaları satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

 

 


BENZER YAZILAR