Ankara Gölbaşı’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Başkent Ankara’ya bağlı Gölbaşı ilçesinin Koparan ve Tulumtaş mahallelerinde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu’nun Ankara Gölbaşı’nda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Ankara ili Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki kararın yürürlüğe konulması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15/2/2018 tarihli ve 29627 sayılı yazısı üzerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesine göre Bakanlar Kurulu tarafından 19 Şubat 2018 tarihinde kararlaştırılmış oldu. Böylelikle Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Koparan ve Tulumtaş mahallelerinde belirlenen alanlar için kentsel dönüşüm faaliyetleri resmiyet kazandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Gölbaşı’nın iki mahallesinde harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazine’ye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

 

Gölbaşı satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Gölbaşı satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.92 artış gösterdi. Gölbaşı ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 198 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor.

2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Gölbaşı ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 164 bin 853 TL ile 274 bin 800 TL arasında değişiyor.

 

 


BENZER YAZILAR