Ankara’ya yeni metro hattı geliyor!

Yazıyı paylaş:

Ankara‘da metro çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Şimdi de Esenboğa metro hattının bakanlık tarafından yapılacağı duyuruldu. Kızılay ile Esenboğa Havalimanı arasına yapılması planlanan Ankara’nın 5. Metrosu Esenboğa metro hattının, Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kısmının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şehir içi raylı ulaşım sistemleri, metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığınca üstlenilmesi, devralınması ve tamamlanmasına müteakip devri ile ilgili şartların belirlenmesine ilişkin kararda değişiklik yapılması hakkındaki karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

 

Esenboğa metro hattının durakları şöyle:

* Sıhhiye

* Gençlik Parkı

* Hacı Bayram

* Aktaş

* Gülveren

* Siteler

* Ulubey

* Solfasol

* Kuzey Ankara

* Pursaklar-1

* Pursaklar-2

* Saray

* Otonomi

* Fuar Alanı

* Esenboğa Havalimanı

 

Esenboğa metro konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Esenboğa metro hattının tamamlanmasıyla beraber bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Esenboğa Havalimanı’nın yer aldığı Akyurt satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.38 artış gösterdi. Akyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.013 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Akyurt ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 75 bin 949 TL ile 126 bin 600 TL arasında değişiyor.

 


BENZER YAZILAR