Antalya Aksu’nun 6 mahallesi için kentsel dönüşüm kararı!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı altı mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Kentsel dönüşümle ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İlgili kararda; “Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı içerisinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamaz” ifadeleri bulunuyor.

Peki, kentsel dönüşüm Antalya Aksu’nun hangi mahallelerini kapsıyor? İşte Antalya Aksu’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen altı mahalle…

 

Antalya Aksu’da kentsel dönüşüm kararının çıktığı mahalleler şöyle:

  • Altıntaş Mahallesi
  • Hacıaliler Mahallesi
  • Çalkaya Mahallesi
  • Kemerağzı Mahallesi
  • Mandırlar Mahallesi
  • Güzelyurt Mahallesi

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Antalya’nın 35 mahalleden oluşan ilçesi Aksu’da emlak fiyatları ne kadar? İşte Zingat.com verilerine göre, Aksu satılık ve kiralık daire fiyatları:

 

Aksu satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Antalya’nın beş merkez ilçeden biri olan Aksu’da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Aksu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 9 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor.

2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Aksu’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 150 bin 668 TL ile 251 bin 100 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 200 bin 890 TL olarak belirtiliyor.

 

Aksu kiralık daire fiyatları 609 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Aksu’da kiralanan 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı minimum 609 TL, maksimum 1.015 TL aralığında. Bölgede ortalama kira fiyatı 812 TL olarak gösteriliyor.

 


BENZER YAZILAR