Antalya’da konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl

Yazıyı paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 2 milyon 364 bin 396 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehri olarak dikkat çekiyor. Akdeniz Bölgesi’nin popüler turizm merkezlerinden Antalya, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların tatil için tercih ettiği şehirlerin başında geliyor. Denizi, doğası ve kültürel zenginlikleri ile Akdeniz Bölgesi’nin öne çıkan şehirlerinden Antalya’da toplam 19 ilçe bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olmasıyla dikkat çeken Antalya, turizmin yanı sıra gayrimenkul sektöründe de konut fiyat artışıyla adından söz ettiriyor. Peki, Antalya’da son bir yılda konut fiyatları ne kadar arttı? Antalya satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Antalya konut piyasası hakkında bilinmesi gerekenler…

Antalya satılık daire fiyatları son bir ayda yüzde 0.82 arttı!

Antalya son yıllarda konut fiyat artışıyla ismini sık sık duyuruyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Antalya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.82 artış gösterdi.

Antalya satılık daire fiyatları ne kadar?

Farklı konup tiplerinin yer aldığı Antalya’da her bütçeye uygun satılık ve kiralık daire bulmak mümkün.  Antalya’da ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 23 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Antalya satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 151 bin 741 TL, maksimum 252 bin 900 TL arasında değişiyor. Bölgede ortalama konut satış fiyatı 202 bin 321 TL olarak belirtiyor.

Antalya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Akdeniz Bölgesi’nin konut pazarında öne çıkan şehri Antalya’da kiralık daire arayışları, bölgenin turizmi şehri ve öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle artıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Antalya’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı, en düşük 646 TL, en yüksek 1.076 TL arasında değişiyor. Bölgede 2017 yılında ortalama kira fiyatı 823 TL iken, bu yıl 861 TL olarak belirleniyor.

Antalya Kepez satılık daire fiyatları ne kadar?

Antalya’nın en kalabalık ilçesi Kepez satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.77 artış gösterdi. Kepez ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.615 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Kepez’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 121 bin 121 TL ile 201 bin 900 TL arasında değişiyor.

 

 


BENZER YAZILAR