Aranılan emlak danışmanlarının 10 ortak özelliği!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe alanında uzman ve bölgesinde tecrübeli danışman olmak başarının olmazsa olmazı. Ev satın almak ya da satmak isteyen müşteriler de daha bilinçli yatırımcılardan oluşuyor. Dolayısıyla müşteriler her zaman uzman, tecrübeli ve doğru iletişim kurabilen emlak danışmanlarını tercih ediyor.

Peki bölgenizde aranılan gayrimenkul danışmanı olmak için neler yapmalısınız? İşte her dönemde aranılan emlak danışmanlarının 10 ortak özelliği…

 

 

1. Bölgesinde aranılan bir gayrimenkul danışmanları öncelikle bölgeyle ilgili konulara hâkimdir. Hizmet verdiği bölgede son aylarda en çok hangi konut tipinin ilgi gördüğünü, konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyat bilgilerini müşterilerine sunar.

2. Bulunduğu ilçede hangi mahallelerde emlak fırsatları olduğunu bilir.

3. Müşterilerinin ev almak istediği bölgeyle ilgili sosyal ortam ve olanaklar gibi bilgilere sahiptir.

4. Özellikle konut yatırımı yapmak isteyecek müşterilerini yönlendirmek için yeni konut projelerinden kültürel-sosyal yatırımlara, yakın gelecekle ilgili nüfus yoğunluğu tahminlerinden ulaşım alanında önümüzdeki beş yılı kapsayan gelişmeleri takip eder.

5. Gayrimenkul fiyatlarının geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında fikir sahibidir.

 

Kazandıran emlak portföyü için önemli ipuçları!

 

6. Çağa ayak uydurur; dijital pazarlama trendlerini takip eder. Aynı zamanda profesyonel sosyal medya hesaplarını, etkin ve yaratıcı biçimde kullanır.

7. Bölgesindeki ulaşım yollarını, okulları, hastaneleri, demografik yapıyı ve yıllara göre fiyat analizlerini Zingat.com Bölge Raporu sayfasında kolayca bulabilir.

8. Zingat.com’un üye danışmanlara ücretsiz sunduğu Emlak Değerleme Analiz Raporu ile müşterilerini doğru emlak yatırımlarına yönlendirerek şirketine değer katar.

9. Aranılan gayrimenkul danışmanlarının iletişim becerileri çok güçlüdür. Müşterilerinin taleplerine en iyi çözümleri sunmak için iletişimin gücüne inanır. Bu sayede tüm krizleri kısa sürede çözebilme kabiliyetine sahiptir.

10. Çok fazla zaman ve emek harcamadan, başarıyı sağlayacak basit bir gayrimenkul iş planının faydalarını bildiği için iş planı yapmayı ve bu planı güncellemeyi ihmâl etmez.

 

Emlakta başarı için iş planı nasıl hazırlanır?

 


BENZER YAZILAR