Avrasya Tüneli’nin isim yarışı sona erdi!

Yazıyı paylaş:

Bu ay sonunda açılması beklenen Avrasya Tüneli için düzenlenen anket sona erdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, anket ve Avrasya Tüneli geçiş ücreti ile ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Avrasya Tüneli için isim anketi düzenlenmiş, anket sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı. Sosyal medya kampanyalarında Atatürk, Abdülhamid ve AlparslanTürkeş isimleri ön plana çıkmıştı. Sonucu merakla beklenen Avrasya Tüneli isim anketiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklama yaptı.

 

Anket iptal edildi

20 Aralık’ta hizmete açılacak olan Avrasya Tüneli için düzenlenen isim anketinin iptal edildiğini duyuran Bakan Ahmet Arslan, projenin isminin “Avrasya Tüneli” olarak kalacağını açıkladı. Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki ulaşımı 15 dakikaya inmesini sağlayacak olan Avrasya Tüneli isim anketinin amacının dışına çıkarak bir yarış haline geldiğini söyleyen Bakan Arslan, bu sebeple anketi iptal ettiklerini söyledi.

Avrasya Tüneli geçiş ücretleri

Avrasya Tüneli ile ilgili merak edilenleri açıklayan Bakan Arslan, tünelin ücretiyle ilgili de açıklama yaptı. 21 Aralık’tan geçerli olmak üzere resmi ücret yerine kendilerinin bir ücret belirleyeceklerini söyleyen Arslan, 31 Aralık’a kadar o ücretle geçileceğini söyledi. Tünelin ücretsiz olmayacağını aktaran Arslan, “11 günde toplayacağımız parayı da sosyal sorumluluk projesini aktaracağız. Ücretsiz yapmayacağız” dedi. Avrasya Tüneli geçiş ücreti bu ayın sonunda netlik kazanacak.

 

Avrasya Tüneli güzergahı

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli üç bölümden oluşuyor. İşte Avrasya Tüneli güzergahı…

Avrupa Yakası: Kazlıçeşme’den Sarayburnu’na devam eden Kennedy Caddesi üzerindeki U-dönüşü, alt geçit olarak ve engellilerin erişimine uygun hemzemin geçit olarak inşa edilecek. Toplam uzunluğu yaklaşık 5.4 km olan mevcut yolun tamamı genişletilerek 2×3 ve 3×2 şeritten 2×4 şeride çıkarılacak.

Boğaz geçişi: İstanbul Boğazı’nda deniz tabanının altından geçen 5.4 kilometre uzunluğunda iki katlı tünel inşa edilecek. Her katta çift şerit yer alacak. Batı girişinde bir paralı geçiş gişesi ve işletme binası, tünelin her iki ucunda havalandırma bacaları yer alacak.

Anadolu Yakası: Göztepe’ye ulaşan D100 yolu üzerinde, 2 adet köprülü kavşak ve engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modernizasyonları da dâhil olmak üzere yaya üst geçidi inşa edilecek. Yaklaşık 3.8 kilometre uzunluğundaki yol genişletilerek 2×3 ve 2×4 şeritten 2×4 ve 2×5 şeride çıkarılacak.


BENZER YAZILAR