Evinizin satış fiyatını artırmak için önemli ipuçları!

Yazıyı paylaş:

Evinizi satışa çıkarmadan önce yapacağınız birkaç küçük değişiklikle evin değerini yükseltebileceğinizi biliyor musunuz? Evin mutfak ve banyosunda ya da yer döşemesinde yapacağınız küçük değişikliklerin satışa etkisi büyük etkisi olacaktır.

Öncelikle evinize alıcı gözüyle bakmayı deneyin. Siz bu evi satın almayı düşünseydiniz nelere dikkat ederdiniz? Banyonun muslukları ya da mutfak dolabı ne kadar dikkatinizi çekerdi? Yoksa yer döşemelerinin eski olması satın almaktan vazgeçmenizi mi sağlardı? O zaman hemen harekete geçin ve küçük değişikliklerle hem evinizi öne çıkarın hem de fiyatı artırın…

 

İlkbaharda ev dekorasyonunun vazgeçilmezleri!

 

Mutfak ve banyoyu yenileyin
Ev satın almak isteyenlerin en çok dikkat ettiği şeylerden biri de mutfak ve banyonun durumudur. Bu sebeple evinizdeki mutfak ve banyoya eleştirel bir gözle bakın! Eğer siz bu evi almak isteseydiniz mutfak ve banyonun nasıl olmasını isterdiniz?

 

 

Eski mutfak ya da bakımsız banyo evle ilgili olumsuz bir algı oluşturacaktır. Bu sebeple küçük bir bütçeyle mutfak dolaplarını yenileyerek eve farklı bir hava katabilirsiniz. Banyoya duşa kabin ve dolap ekleyerek evinizi tercih edilebilir hâle getirebilirsiniz. Eğer bunları yapacak bütçeniz yoksa banyodaki muslukları; mutfak dolaplarının tutacaklarını değiştirebilirsiniz. Bu tür küçük değişikliklerin satışa etkisi büyük olacaktır.

 

Tatil ruhuna sahip evler nerede, ne kadara bulunur?

 

Yer döşemesi ile evi daha aydınlık gösterin
Evin yer döşemesini değiştirerek evinizi daha şık ve aydınlık gösterebilirsiniz. Fayanslar; temizlenmesi ve mikrop ile alerjenlere karşı dirençli olduğu için banyo ve mutfaklarda; ahşap parkeler ise ortama kattığı sıcaklık ve estetik sebebiyle evin diğer odalarında kullanılabilir.

 

 

Panjur ile evinize lüks görünüm kazandırın
Evin dış görünüşünü de etkileyen pencereler, alıcıların ilk dikkat edeceği şeylerden biridir. Bu sebeple pencereler çok eskiyse değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle son yıllarda tercih edilen ahşap görünümlü lamine PVC pencereler eve hoş bir hava katacaktır.

 

Diğer yandan eve lüks bir görünüm kazandırmak için plantasyon panjur tercih edebilirsiniz. Kapıları değiştirmek yüksek bir bütçeye mââl olabilir. Bu sebeple kapıları boyayarak ya da cila attırarak yeni görünmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Programlanabilir termostat taktırın
Evdeki bütçenin çoğunlukla ısıtmaya gittiğini biliyor musunuz? Programlanabilir bir termostat taktırarak evin potansiyel alıcılarına bunun faydasını anlatabilirsiniz. Mesela bu termostatla evin sıcaklık derecesini ortama göre ayarlayarak tasarruf sağlayabileceklerini söyleyebilirsiniz. Enerji maliyeti düşük olan bir evin alıcılar için her zaman tercih edilir olacaktır.

 

 


BENZER YAZILAR