Bafra satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Samsun’un en kalabalık üçüncü ilçesi Bafra’nın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nüfusu 141 bin 488. Kızılırmak’ın biriktirdiği birikinti ovası üzerinde kurulan Bafra, şehre 51 km uzaklıkta yer alıyor. Zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Karadeniz ilçesi Bafra’yı Türkiye’nin en uzun, Bafra’nın ise en büyük akarsuyu Kızılırmak ve Kuş Cenneti ile öne çıkarıyor.

Samsun’un gelişmiş ilçelerinden Bafra’da emlak piyasası önemli bir yere sahip. Farklı konut tiplerimin yer aldığı bölgede yeni projeler artıyor. Samsun Belediyesi tarafından hazırlık aşamasında olan Bafra projesi ile bölgede turizmin desteklenmesi planlanıyor. Yatırım, ulaşım- altyapı projelerinin planlandığı ilçede satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Bafra satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Bafra konut piyasası hakkında merak edilenler…

Bafra satılık daire fiyatları 87 bin 900 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Bafra satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 87 bin 900 TL, en yüksek 146 bin 500 TL arasında değişiyor. Karadeniz’in dikkat çeken şehri Samsun’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı ise 108 bin 22 TL ile 180 bin TL olarak ölçümleniyor. Bafra ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları yüzde 2.04, Samsun’da yüzde 1.44 oldu.

Bafra kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Bafra’da kiralık daire fiyatları ortalama 100 metrekare için, 320 TL ile 534 TL arasındayken, Samsun’da ise minimum 492 TL, maksimum 820 TL olarak belirtiliyor. Bafra’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 427 TL iken, Samsun’da 656 TL. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 23 yıl iken, Samsun’da 18 yıl olarak hesaplanıyor. Samsun’un konut pazarında öne çıkan ilçesi Bafra’da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsanız, konut fiyatlarının yanı sıra sosyo-ekonomik durumu da yakından incelemelisiniz. Özellikle yaşayacağınız bölgenin hastane ve sosyal alanlara yakınlığının dışında bölgede kimlerin oturduğuna da önem vermelisiniz. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Bafra’nın yaşanabilirlik, refah ve kültürel düzeyi puanlarının ortalaması alınarak hesaplanan sosyo-ekonomik durumu C. Nüfusun çoğunluğunun 0-14 yaş aralığının oluşturduğu Bafra’da yaşayanların yüzde 65’inin medeni durumu ise evli. Bafra’nın hangi mahallesinde oturmak istiyorsunuz?  Kapsamlı bir araştırma yaparak bütçenize uygun evi bulabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR