Bağdat Caddesi’nde konut fiyatları düşüyor

Yazıyı paylaş:

Kadıköy‘e bağlı Bağdat Caddesi, Türkiye’nin ve İstanbul’un en değerli caddeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı ve yaklaşık 5 bin binanın yenilenme sürecinde olduğu Bağdat Caddesi’nde konut fiyatları ne kadar?

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi’nde yüzde 85’lere varan arsa maliyetleri nedeniyle çok hızlı artan fiyatların 2 yıldır düşüşte olduğunu belirtti. AYİDER Başkanı, Bağdat Caddesi’nde için “Ortalama yüzde 30 olan düşüşler, bazı yerlerde yüzde 40’ları aştı.” açıklamasını yaptı.

 

Küçük değil büyük evler kolay satılıyor

Bağdat Caddesi ve çevresindeki mevcut konut stokunun sadece yüzde 10’unun satılmayı beklediğini ifade eden AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, satılmayan konutların genelde küçük metrekareli olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda deniz gören ve büyük metrekareli konutların satışında fazla sıkıntı yaşanmadığını kaydederek, Bağdat Caddesi’nde inşaat firmaları arasında yoğun rekabet yaşanması nedeniyle arsa payının yüzde 85’lere kadar çıktığını, bu rakama hak sahiplerine ödenen taşınma bedeli ve kira yardımı eklendiğinde fiyatların daha da yükseldiğini kaydetti.

 

Bağdat Caddesi, 2018’de yeniden İstanbul’un gözbebeği olacak

Melih Tavukçuoğlu, İstanbul’da özellikle son iki yıla kadar gayrimenkul fiyatlarının çok hızlı arttığını, iki yıldır da artışların sınırlı kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Bağdat Caddesi gerçekten çok önemli. Türkiye’nin en önemli lokasyonlarından… Cadde, 2018’de yeniden İstanbul’un göz bebeği konumuna gelecek. Mevcutta deniz gören büyük daireler, kolayca satılıyor. Ancak yüzde 85’lere varan arsa maliyetleri nedeniyle çok hızlı artan fiyatlar 2 yıldır düşüşte. Son 2 yılda Erenköy, Göztepe, Caddebostan ve Suadiye gibi popüler lokasyonlarda konutların metrekaresi 15-20 bin liradan 10-15 bin liraya kadar düştü. Bölgedeki konutların, cadde ve sahildeki konumlarına göre fiyatları değişebiliyor. Caddenin üst paraleli, tren hattındaki konutların metrekaresi ise 10-12 bin liradan 6-8 bin liraya kadar geriledi. Ortalama yüzde 30 olan düşüşler, bazı yerlerde yüzde 40’ları aştı.”

 

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu’nun verdiği bilgilere göre Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm ile ilgili gelinen noktada öne çıkanlarsa şöyle:

• Kentsel dönüşüm başladığından bu yana dönüşümün lokomotifi olan Bağdat Caddesi ve çevresinde binaların sadece yüzde 10’u yenilenebildi.

• Bağdat Caddesi’nde 15 bin bina daha yıkılmayı bekliyor.

• Bölgede her yıl ortalama bin bina kentsel dönüşüme giriyor. Bu da kentsel dönüşümün, yaklaşık 20 yıl daha sürmesi anlamına geliyor.

 


BENZER YAZILAR