Bahçeler İçin Dekorasyon Fikirleri

Yazıyı paylaş:

Yaz mevsimiyle birlikte bahçelerde daha fazla zaman geçirilir. Ancak bu zamanları keyifli hale dönüştürmek için bahçelerin bakımını yapmak ve dekorasyonu için pratik ve etkileyici uygulamaları hayata geçirmek gerekir. Yazın keyfini bahçesinde doyasıya yaşamak isteyenler için muhteşem fikirler düşündük. Size sadece uygulamak kalıyor.

 
İşte muhteşem fikirlerin detayları…
  • Evin iç dekorasyonu kadar bahçenin de yaz için elden geçirilmesi gerekir. Bunun için bahçe mobilya takımları kullanabilirsiniz. Yazın için özellikle ahşap ya da hasır takımlar tercih edilebilir.
  • Fazla masraf gerektirmeyen bazı yaratıcı fikirler sayesinde de renkli bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Kullanmadığınız mutfak eşyalarını saksı olarak değerlendirebilirsiniz. Örneğin kapağı çatlak ya da kırılmış porselen bir çaydanlık çok şık ve ilginç bir saksı olabilir. Ya da bitmiş çay veya bisküvi kutularını da çiçeklerinizi yerleştirmek için kullanabilirsiniz.
  • Geçen sene kullandığınız ancak eskimiş olan saksılarınızı yeniden değerlendirmeniz mümkün. Bunun için saksıları boyamanız yeterli. Ancak yaratıcı olmak adına saksıların üzerine farklı desenler çizerek hoş bir görüntü de elde edebilirsiniz.
  • Bahçenizde yeni bir hava estirmeniz hem de rahat bir kullanım elde etmeniz için yastıklara ihtiyacınız var. Bunun için de renkli örtülere sahip yastıklar birebirdir.
  • Bazı aksesuarlar da bahçelerde hoş bir atmosfer yaratmada yardımcı olur. Bunun için rüzgar çanlarını, fenerleri ya da renkli mumları kullanabilirsiniz.
  • Eğer bahçeniz uygun büyüklükte ise kuytu bir köşe oluşturun. Bu köşe için sallanan sandalye ya da hamak kullanmak iyi bir fikir olur.
  • Bahçe denince akla gelen ilk şey sudur. Bu nedenle suyla ilgili bir unsura bahçenizde yer açmalısınız. Örneğin minicik bir süs havuzu bile bahçenizdeki atmosferi çok etkileyecektir.

BENZER YAZILAR