Bahçeli ev arayışında dikkat çeken artış!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin deprem gerçeği ve Covid-19 pandemisi, inşaat sektöründeki tüketici dinamiklerini kökten değiştirdi. İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde bahçeli eve talep, geçen yıla oranla yüzde 30 oranında artış gösterdi. Talebin artması nedeniyle Mart 2020’den bu yana İstanbul’da bahçeli ev fiyatlarının yüzde 40 oranında artması, konut arayışındaki İstanbulluları da İzmir’e yöneltti.

 

Şehre yakınlık önemli

Tüm dünya gibi pandemiyle mücadele eden İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki yıkıcı deprem, İzmirlileri apartman dairesinden yatay mimariye, bahçeli ev arayışına yöneltti. Öte yandan bilim insanlarının; 10 yıl içinde gerçekleşeceğini söylediği 7’nin üzerindeki depremin korkusunu yaşayan ve Covid 19 kısıtlamaları nedeniyle konutlarının yeterliliğini daha fazla sorgulayan İstanbullular da İzmir’de şehre yakın, bahçeli konutlara büyük ilgi gösteriyor.

İzmir’de ‘şehire yakın doğal yaşam’ konsepti

İzmir’de uzun yıllardır ‘insan odaklı’ birçok projenin mimarı olan Sedimega İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, Türkiye’de gayrimenkul arayışlarındaki değişimi değerlendirdi. Avcı şunları söyledi:

“Mart 2020’den bu yana tüm dünyayla birlikte mücadele ettiğimiz Covid 19 salgınıyla birlikte iş ve eğitim süreçlerinin evlerdeki sınırlı odalara taşınması ve sokağa çıkma kısıtlamaları, insanlarda deprem korkusunun yanı sıra konutlarının yeterliliğini ve kendilerine zaman ayırmaları gereken özgürlük alanlarını sorgulamalarına neden oldu. Pandemi öncesinde bahçeli konut alım süreçleri ortalama 2-3 hafta sürerken, Mart 2020’den bu yana müşterilerimizin daha hızlı karar aldığını gözlemledik. Satış ofisimize gelen misafirlerimiz, öncelikle evlerimizin bahçe kullanım detaylarını, açık alanlarda sunduğumuz imkanları kısaca ‘ne kadar özgür ve huzurlu hissedebileceklerini’ soruyor. İzmir Kemalpaşa’da hayata geçirdiğimiz Loft Albero Country Club projemiz, insanların doğal yaşam beklentisini yüzde 100 karşılayan bir konsept olduğu için çok mutluyuz. Daha da önemlisi, İstanbul’da bahçeli ev fiyatları son 1 yılda yaklaşık yüzde 30 artarken, biz İzmir’de ‘şehire yakın doğal yaşam’ konseptini müşterilerimize uygun koşullarla sunuyoruz. Dolayısıyla Loft Albero Country Club projemize sadece İzmir değil İstanbul’dan da yoğun bir talep var.”

 

Kaynak: Yeni Asır


BENZER YAZILAR