Balkonunuzda hobi bahçesi yapmak çok kolay!

Yazıyı paylaş:

Evinizin balkonunda toprakla uğraşarak, günün stresinden uzaklaşabilir, basit yöntemlerle kendi hobi bahçenizi yaratabilirsiniz. Hızlı ve tempolu geçen zamanı yavaşlatmak istiyorsanız, hobi bahçesi tam size göre! İster küçük ister büyük olsun, balkonunuzu zevkinize göre hobi bahçesine dönüştürebilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Bahçecilik, her yaşta zevk alınarak yapılabilecek, oldukça rahatlatıcı bir hobidir.

 

İsteklerinizi belirleyin
İşe koyulmadan önce isteklerinizi belirlemeniz çok önemli. Kafanız karışıksa bitkilerinizi seçerken, doğru tercihler yapamayabilirsiniz. Ne tür bitkiler yetiştirmek isteğinizi belirledikten sonra mevsime uygun olanları almalısınız. Balkonunuzda sadece çiçek değil, meyve ve sebze de yetiştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ekeceğiniz tohumların ortamınıza ve mevsime uygun olması.
Balkonunuzu evinizin bir uzantısı olarak düşünebilirsiniz. Küçük alanları daha yaratıcı ve verimli kullanmanız gerekir. Ancak büyük bir balkonunuz varsa masa ve sandalye koyabilir; bir kahve eşliğinde hobi bahçenizin keyfini çıkartabilirsiniz.

 

Adım adım ilerleyin
Küçük bir alanda da olsa bahçe işlerinde zamanla verim alabilirsiniz. Bu nedenle çok fazla bitki almak, başlangıçta yorucu olabileceği gibi hevesinizi de köreltebilir. Aynı şekilde çok bakım gerektiren bitkiler yerine az bakıma ihtiyaç duyanları seçmelisiniz. Bitkilerinizin bakımını öğrendikçe, yenisini eklemek sizi motive edecektir. Ayrıca bilginizi geliştirmek, güveninizi de taze tutacaktır.

 

 

Saksılarınızı düzenleyin
Balkonunuzda karışık bir görüntü istemiyorsanız, bitkilerinizi ekeceğiniz saksılar için bir renk belirleyebilirsiniz. Böylelikle daha sakin bir görünüm elde etmiş olursunuz. Saksılarınızda çakıl taşları ve bitki cipsilerini kullanabilirsiniz. Bu malzemeler hoş bir görünüm elde etmenizi sağlarken, çakıl taşları topraktaki suyun çabuk buharlaşmasına engel olacaktır.

Büyük saksılar daha fazla toprak alabildiği için bitki, meyve ya da sebzelerinize daha iyi büyüme olanağı sağlar. Ancak tüm bu düzenlemeleri yaparken, balkonunuzda çok ağır saksılar biriktirmemelisiniz. Zeminde en zayıf yerler orta kısımlardır, bu nedenle ağır saksılarınızı kenarlara yerleştirmek daha uygun olacaktır.

 

Sulama
Balkon bahçenizi kurup diktikten sonra, bakımdan tasarruf sağlayabileceğiniz sulama ürünlerini tercih edebilirsiniz. Küçük delikli borularla kendi sulama sisteminizi oluşturabilirsiniz. Toprağa eklendiğinde, su tasarrufu sağlayan su tutucu ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle suyun emilme kabiliyetini artırarak, az su tüketmiş olursunuz.

 

 

Bakım
Hangi bitkinin ne kadar güneşe, ısıya ve suya ihtiyacı olduğunu öğrenmeniz çok önemli! Güneye ya da batıya bakan bir balkona sahipseniz; güneşi seven bitkileri seçmelisiniz. Yine de şemsiye ya da tentelerle güneşi çok sevmeyen bitkilerinizi koruyabilirsiniz. Sulama işlemini sabah saatlerinde yaparsanız, toprağın gün boyu nemli kalmasını sağlarsanız. Bitkilerinize iyi gelecek ürünleri kullanarak, daha çok verim alabilirsiniz.

 

 

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

 

 


BENZER YAZILAR