Başka şehirden ev nasıl alınır?

Yazıyı paylaş:

Yaşadığınız şehir dışında ev sahibi olmak ister misiniz? İster Türkiye’nin başka bir şehrinde, ister farklı bir ülkenin sınırlarındaki bir şehirde… Size uzak mesafelerde bir ev aramanın kendine göre zorlukları olsa bile, doğru adımları takip ederseniz doğru emlak yatırımını da yapmış olursunuz. Bunun için ihtiyacınız olanlar; ev aradığınız şehirle ilgili net bir kararınız olması, güvenilir bir gayrimenkul danışmanı ve güvenilir bir emlak sitesi.

İstanbul dışında ev alacakların ilk tercihleri

Anadolu’nun pek çok şehrinde yaşayanların hayalini yüksek yatırım getirisi ve kira geliri gibi nedenlerle İstanbul’da ev sahibi olmak süslüyor. Diğer iki alternatif ise, kendi bölgelerinde ya da tatil bölgelerinde bir ev almak.


İstanbul’da yaşayanlar içinse başka bir şehirde ev satın almak, aynı zamanda kazançlı bir yatırım arayışını da beraberinde getiriyor. İstanbul’un dışında yatırım yapılacak arasında ise İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir, Kayseri ve Kocaeli öne çıkıyor.

Yurtdışında konut satın almak isteyenlerle ilgili yapılan araştırmalarsa, Türklerin en çok Almanya, Portekiz, İspanya ve Yunanistan’da ev aldığını, ayrıca ABD Miami’nin de son yıllarda tercih edilen bölgelerden biri olduğu gözlemleniyor.

 

Ev alana oturma izni veren 12 ülke!

 

Başka şehirde ev sahibi olacaklar için 5 püf nokta

Peki başka bir şehirde satılık ev ararken neler yapmalı, nasıl hareket etmelisiniz? İşte başka şehirde ev ararken dikkat etmeniz gereken 5 konu…

 

1) Ev ödevinize iyi çalışın

Yaşamadığınız ve kısa zamanda ulaşım imkânınız bulunmayan bir şehirde emlak arayışı için en iyi dostunuz internet ve emlak siteleri. Çünkü, yaşamınızı sürdürdüğünüz mahalleleri bilirsiniz, ama yeni bir bölgeyle ilgili bilginiz çok sınırlıdır. Mesela alışveriş merkezinin nerede olduğunu, okulların adreslerini, ulaşım olanaklarını öğrenmek önemlidir. Bu nedenle, kriterlerinize uygun ev ilanlarında “yakın çevre” özelliğini de kullanmaya özen gösterin.

Eğer çocuk sahibiyseniz, öncelikle bu şehirdeki okullarla ilgili bir araştırma yapıp buna göre konum belirleyebilirsiniz. Çocuk sahibi olmasanız da, bu önemli bir bilgidir. Çünkü satın aldığınız evin değerine olumlu etkisi olacaktır ve bir gün satmak istediğinizde daha iyi bir gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Emlak sitesinde ev aramanın 7 püf noktası!

 

Zingat.com Bölge Raporu sayfasında da şehir, ilçe, mahalle olarak arama yapabilir; bu bölgelerin sadece satılık ve kiralık ev fiyatları bilgileri, analizleri gibi bilgilere ek olarak, yeni evinizin bulunduğu bölgede yaşayanlar hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. Ağırlıklı hangi yaş grubunun yaşadığı, evli-bekâr oranı, eğitim durumu dağılımı, sosyo-ekonomik derece gibi farklı bilgilere hızlıca ulaşabilirsiniz.

2) Yerel ve güvenilir bir gayrimenkul danışmanıyla iletişime geçin

Ev almayı düşündüğünüz şehirle ilgili mutlaka genel bilgilere sahipsinizdir. Ek olarak siz her ne kadar o bölgenin emlak piyasası ile ilgili geniş bir araştırma yaparsanız yapın, söz konusu bölgeye hâkim bir emlak danışmanının değerlendirme kabiliyetine sahip olamazsınız.

Sadece yerel bir uzman uygun bir şekilde tavsiyelerde bulunabilir. Üstelik sadece bu bölgedeki evlerin emlak değeri açısından değil, çevresindeki avantajlardan sosyal hayat ve yeni komşularınızın profilleri hakkında fazlasıyla bilgileri olduğuna emin olabilirsiniz.

 

İstanbullular İzmir’e, İzmirliler Kadıköy’e taşınıyor!

 

3) Zingat Bana Ev Bul diyebilirsiniz!

Hangi gayrimenkul ofisi ya da emlak danışmanıyla çalışacağınız konusunda kararsızsanız farklı bir yol izleyebilirsiniz: Zingat Bana Ev Bul ile size ve bütçenize en uygun emlak ilanlarına sahip gayrimenkul danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey, Zingat.com adresini ziyaret edip karşınıza çıkan forma ad/soyad ve iletişim bilgilerinizi bırakmak. Ardından hemen Zingat Bana Ev Bul ekibi tarafından aranacaksınız ve hayalinizdeki eve kavuşma süreciniz hemen başlayacak.

Dilerseniz Zingat Bana Ev Bul Hattı’nı 0850 255 10 10 numaralı telefondan arayarak da bütçe aralığınızı ve aradığınız evle ilgili konum, oda sayısı gibi tercihlerinizi iletebilirsiniz. Kısacası, nasıl bir ev aradığınızı anlatın, Zingat bulsun, sizi arasın!

 

4) Bir haftasonu planı yapın

Emlak sitelerinden beğendiğiniz ilanları yakından görmek, uzaktan danıştığınız gayrimenkul danışmanıyla vakit geçirmek ve size en uygun seçenekleri yerinde görüp değerlendirmek için bir haftasonu bütçesi ayırın ve zaman planı yapın.

Bazen emlak ilanı fotoğraflarında çok daha alımlı ve geniş gördüğünüz bir evi ziyaret ettiğinizde bambaşka ayrıntıları dikkate almadığınızı fark edebilirsiniz. Denize yakınlığı haritada gördüğünüz gibi olmayabilir ya da tahmininizden çok daha fazla tadilat ihtiyacı olabilir…

 

5) Yeni evinizle ilgili ne istediğinizi biliyor musunuz?

Satın alacağınız evle ilgili “Mutlaka olmalı” ve “Olsa iyi olur” başlıklarının altına sıraladığınız özellikleri listelediniz mi?

Listenizde neler var; havaalanına yakınlık, deniz manzarası, havuz, 4 oda, merkezi konum, ısınma seçenekleri, ekilebilir bir bahçe, güvenlik, evcil hayvanınız varsa onun için daha fazla özgür alan? Emin olun, böyle bir liste özellikle de belirli bir mesafeden ev satın aldığınızda çok önemlidir.

 

 


BENZER YAZILAR