Batman’da kiralık daire aramadan önce bilinmesi gerekenler

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Batman, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 585 bin 252 nüfusa sahiptir. Doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile adından söz ettiren Batman’da Merkez, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Sason ve Kozluk olmak üzere toplam 6 ilçe bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerini incelediğimizde şehrin en kalabalık ilçesinin Merkez, en az nüfuslu ilçesinin de ise Hasankeyf olduğunu görüyoruz. Batman’ın Hasankeyf ilçesi köklü tarihi ile bölgede dikkat çekiyor. Diyarbakır ve Cizre arasında önemli bir kara ve su yolu güzergâhında yer alan Hasankeyf’i diğer ilçelerden ayıran en büyük özellik ise hiç şüphesiz ki tarihi dokusu. Ancak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin projelerinden Ilusu Barajı bittiğinde şehrin tarihi ilçesi Hasankeyf, yerinden kaldırılarak yeni yerleşim alanına taşınacak. Ilısu Barajı projesinin bu yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor. Batman’da Ilısu Barajı’nın yanı sıra hayata geçirilen yeni projelerle birlikte gayrimenkul piyasasının canlanması ve fiyatları artması bekleniyor. Bölgede satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Batman kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Batman emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Batman satılık daire fiyatları ne kadar?   

Zingat.com Bölge Raporu Temmuz 2018 verilerine göre, Batman satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.23 artış gösterdi. Batman şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.375 TL oldu. Batman şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 103 bin 119 TL ile 171 bin 900 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Batman kiralık daire fiyatları 430 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin bulunduğu Batman’da her bütçeye uygun kiralık daire bulmak mümkün. Aynı zamanda Batman’da Batman Üniversitesi yer alıyor. Üniversite eğitimi için bölgeye gelenler kiralık daire talebini artırıyor. Zingat.com Bölge Raporu Temmuz 2018 verilerine göre, Batman kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 430 TL, maksimum 716 TL arasında değişiyor. Batman’da 2017 yılında kira fiyatları 524 TL iken, bu yıl yükseliş kaydederek ortalama kira fiyatı 573 TL seviyesine çıktı. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor.

Batman sosyo-ekonomik durum

Batman kiralık daire fiyatlarının yanı sıra ulaşım olanakları ve demografik bilgiler de gayrimenkul yatırımcılarının ilgilendiği konuların başında geliyor. Şehre hava, demir ve karayolu kullanarak kolayca ulaşmak mümkün. Nüfusun çoğunluğunun 0-14 yaş aralığının oluşturduğu Batman’da yaşayanların yüzde 55’nin medeni durumu ise evli.

 

 


BENZER YAZILAR