Bir gayrimenkul danışmanı portresi: Sanem Çizmeci (Versatie Gayrimenkul)

Yazıyı paylaş:

Zingat Blog olarak 2020 yılının ilk gayrimenkul ofisi ziyaretimizi Versatie Gayrimenkul’e yaptık ve Versatie Gayrimenkul yetkili ismi Sanem Çizmeci ile Zorlu Center’deki şık ofislerinde keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

İstanbul Beşiktaş ilçesinde özellikle lüks konut alanında müşterilerine hizmet veren Versatie Gayrimenkul, 10 yıldır gayrimenkul sektöründe başarıyla faaliyet gösteriyor.  Sorularımızı samimiyetle yanıtlayan şirket yetkilisi Sanem Çizmeci‘nin, Versatie Gayrimenkul’ün kuruluş hikâyesinden lüks gayrimenkul alanında uzmanlaşmanın avantaj ve dezavantajlarına, sektörle ilgili gelecek öngörülerinden Zingat ile çalışırken en çok yararlandıkları hizmetlere dek görüşlerini açıkladığı röportajımızı keyifle okuyacaksınız.

 

Varlık ve işleyiş kavramı olarak ‘Versatie’

Peki “Versatie” nedir? Versatie Gayrimenkul web sitesi ve Zingat.com sayfasında yer alan açıklama ilginizi çekebilir:

“Sözcüklerden çok eylemlerin, sıfatlardan çok niteliklerin anlatabileceği genç, devinimli bir enerji yumağı. Enerjinin çekirdeğindeki cevher, geniş ve derin bir deneyim zenginliğinden dikkat ve özenle süzülmüş, kapsamlı bir ortak akıl birikimi. İhtiyacın gerektirdiği her an gereken her yöne, grup halinde etkin biçimde erişmeyi sağlayan, işte bu enerjinin ve aklın vektörel bileşimi… Çok yönlü, çok boyutlu, bütünsel etkili enerjik akıl. Meraklısı için bilgi olarak İngilizcedeki çok yönlülük, kullanışlılık anlamındaki ‘versatility’ ve A takımı veya üniversite gibi anlamları karşılayan ‘varsity’ kavramlarının Versatie ile uzaktan ruh dostu olduğunu söyleyebiliriz.”

 

“Gayrimenkulde başarının anahtarını dürüst ve şeffaf gayrimenkul danışmanları açıyor”

İşte deneyimli kadrosu ile dikkat çeken Versatie Gayrimenkul’ün yetkili ismi Sanem Çizmeci’nin iş yaşamı, ilkeleri ve sektöre dair önemli değerlendirmeleri…

 

Firmanızın kuruluş hikâyesini anlatır mısınız? Kaç yılında kuruldunuz ve bugün kaç kişilik bir kadroya sahipsiniz?

Versatie Gayrimenkul’ü 2009 yılında kurduk. Erkek kardeşim Sinan Çizmeci ile uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz, aile şirketiyiz diyebilirim. Uzman olduğumuz konut tipleri ise; villa, yalı, rezidans ve lüks daireler. Şu an 12 kişilik bir ekibiz.

 

Lüks gayrimenkul satışıyla ilgileniyorsunuz. Lüks konut alanında uzmanlaşmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Lüks gayrimenkul satışının avantajları ve dezavantajları var elbette. Önce avantajlarından başlayalım isterseniz. Lüks gayrimenkul satışı yapan gayrimenkul danışmanlarının geliri daha yüksek olduğu için avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda lüks konut satışında çalışmak sosyal çevrenizi de genişletir.

Dezavantajına gelecek olursak, lüks konut satışı yüksek sorumluluk istiyor. İşinizi titizlikle yapmanız gerekiyor, en ufak bir hatanın dahi büyük sonuçları olabilir. O yüzden ekip olarak her zaman titiz ve son derece özenli çalıştığımızı söyleyebilirim.

Sanem Çizmeci’nin Sarıyer Yeniköy’de bulunan kiralık villa ilanından bir fotoğraf karesi. Zingat.com’da yayımlanan ilanın detayları için tıklayın.

 

İş hayatındaki ilkelerinizi anlatılır mısınız?

Dürüstlük ve şeffaflık olmazsa olmazımız ve bu iki ilkeye sahip olmayan iş insanlarının başarıyı yakalayacağını düşünmüyorum. Özellikle gayrimenkul sektöründe başarının kapısını dürüst ve şeffaf olan danışmanlar açabiliyor.

 

Firma olarak 2020 yılı hedeflerinizden bahseder misiniz?

2020 yılında markamızın bilinirliğini hem Türkiye’de hem de dünyada artırmayı hedefliyoruz.

Sanem Çizmeci’nin Beşiktaş Levazım’da yer alan satılık rezidans ilanından bir fotoğraf karesi. Zingat.com’da yayımlanan ilanın detayları için tıklayın.

 

Gayrimenkul sektörünün önümüzdeki 5 yılı hakkında neler düşünüyorsunuz? Öngörülerinizi öğrenebilir miyiz?

Önceki yıllara nazaran son 2 yıldır durgun olan gayrimenkul piyasasının önümüzdeki yıllarda toparlanacağını ve tekrar yükselişe geçeceğini düşünüyorum.

 

Zingat’ın en sık kullandığınız ve memnuniyetinizin yüksek olduğu ürünü hangisi?

Tabii ki ZingatPro. Kolay ve hızlı bir şekilde ilan vermemi sağladığı için oldukça kullanışlı. Telefonumdan rahatça ilan giriş yapabiliyor, gayrimenkul portföyümü yönetebiliyorum.

Sanem Çizmeci’nin Beşiktaş Levazım’da yer alan satılık rezidans ilanından bir fotoğraf karesi. Zingat.com’da yayımlanan ilanın detayları için tıklayın.

 

Zingat ile yollarınız nasıl kesişti?

Zingat’ı ilk olarak yaratıcı televizyon reklamlarıyla tanıdık. Daha sonra Zingat yetkilileriyle görüşmeler yaptık ve yollarımız böylece kesişmiş oldu.

 

Zingat ürünleri sizce neden tercih edilmeli?

Bu soruya çok kısa ama net bir yanıt vereceğim. Kesinlikle çok kullanışlı olduğu için.

Sanem Çizmeci’nin Sarıyer Emirgan’da yer alan satılık villa ilanından bir fotoğraf karesi. Zingat.com’da yayımlanan ilanın detayları için tıklayın.

 

Dijital pazarlamanın önemi gün geçtikçe artıyor. Firma olarak bu alanda neler yapıyorsunuz?

Dijital pazarlamanın önemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz, dünyada da trend bu yönde. Biz de firma olarak Google, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına düzenli olarak reklam veriyoruz.

 

Yoğun iş temponuzdan arta kalan zamanları nasıl geçirirsiniz? Hobileriniz var mı?

Tek motorlu uçak kullanmak en büyük hobim diyebilirim. Onu dışında her boş vaktimde sinemaya gitmeyi, gezmeyi, özellikle yeni şehirler keşfetmeyi çok seviyorum.

 


BENZER YAZILAR