Bodrum ve İstanbul’da kaçak yapılar yıkılıyor

Yazıyı paylaş:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla ilgili önemli bir çalışma başlattı. Bodrum’da yapılan imara aykırı ve kaçak yapılarını yıkımı için ay sonuna kadar süre tanıyan Bakanlık, süre bitiminde yıkım gerçekleşmezse kaçak yapıların yıkımına başlayacak.

Bodrum’da kaçak yapılarla ilgili alınan karardan sonra İstanbul’da bulunan kaçak yapılar için de harekete geçildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı kontroller neticesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca il müdürlüğüne yapılan yetki devri kapsamında gerçeğe aykırı beyanla alınmış olduğu tespit edilen 103 yapı kayıt belgesinin iptal edildiğine işaret edildi.

 

Kentsel dönüşüm ile 100 bin kişiye istihdam fırsatı

 

İstanbul’da 315 kaçak yapı tespit edildi

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce tespit edilen 315 kaçak yapının, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesi gereğince bulunduğu yer belediyesince yıkılması için 14 ilçenin belediye başkanlığına bildirildi. Alınan kararla, tespit edilen kaçak yapılar, bulunduğu yer belediye başkanlıkları tarafından 18 Eylül 2019’da 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi uyarınca yıkılarak, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilecek. Kaçak yapıların yıkımına ilişkin çalışmalar, yargı yolu açık olmak üzere yapılacak. Orman alanlarında başlatılan bu süreç, kaçak yapıların olduğu diğer yerlerde de devam edecek.

 

Teslim süresi dolan evin kredisi durduruldu!

 


BENZER YAZILAR