Bodrum’da yazlık ev almak isteyenler için emlak fiyatları

Yazıyı paylaş:

“Yaz” ve “tatil” dendiğinde akıllara ilk gelen yerlerden Bodrum, Ege Bölgesi’nde bulunan Muğla’nın turistik ilçesi olarak biliniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 164 bin 158 nüfusa sahip olan Bodrum, aynı zamanda şehrin en kalabalık ilçesi olarak öne çıkıyor.  Zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Bodrum’u öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Myndos Kapısı, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Mausoleion ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yaz aylarında tercih ettiği yerlerin başında gelen Bodrum, turizm potansiyelinin yüksek olduğu şehirler arasında geliyor.

Yazın nüfusun artış gösterdiği Bodrum, denizi, koyları ve plajları ile gözde tatil merkezi olarak adından söz ettiriyor. Türkiye’nin turizm merkezlerinden Bodrum’da toplam 53 mahalle bulunuyor. Yazlık ev aramalarının en yüksek olduğu ilçelerden Bodrum’da emlak fiyatları yatırımcıların yakından takip ettiği konuların ilk sırasında yer alıyor. Özellikle yaz ayları yaklaşınca Bodrum satılık yazlık ilanlarına ilgi artıyor. İlçede hemen hemen her bütçeye uygun farklı konut tipleri bulmak mümkün. Peki, Bodrum’da satılık daire fiyatı ne kadar? İşte Bodrum konut piyasasına dair merak edilenler….

Bodrum’da emlak fiyatları ne kadardan başlıyor?

Yazlık ev aramalarının yüksek olduğu Bodrum satılık daire ve kiralık daire alternatiflerinin fazla olduğu yerlerden. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Bodrum satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.44 azalış gösterdi. Bodrum ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 67 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bodrum satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 380 bin 9 TL ile 633 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 506 bin 678 TL olarak belirtiliyor.

Bodrum kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, turizm açısından önemli bir ilçe olan Bodrum’da kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 1.643 TL ile 2.739 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 2 bin 191 TL olarak ölçümleniyor.

Bodrum satılık yazlık ev fiyatları ne kadar?

Popüler tatil beldesi Bodrum’da yazı geçirmek isteyenler satılık yazlık ilanlarına yoğun ilgi gösteriyor. Peki Bodrum satılık yazlık fiyatları ne kadar? Zingat.com’da yayınlanan güncel ilanlara göre, Bodrum satılık yazlık fiyatları 200 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişiyor.

 

 

 

 


BENZER YAZILAR