Bomonti değerine değer katıyor!

Yazıyı paylaş:

Dolmabahçe-Bomonti ve Piyalepaşa-Kağıthane tünellerinin başlangıç noktasında bulunan Bomonti, İstanbul’un gayrimenkul yatırımında yükselen değeri haline geldi. Peki İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Bomonti’de gayrimenkul sektöründe neler yaşanıyor?

 

Bomonti’de lüks konut projeleri yükseliyor

Eva Gayrimenkul’ün Büyükdere Caddesi ve çevresinde gerçekleştirdiği araştırma da Bomonti’deki değişimi gözler önüne serdi. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Büyükdere Caddesi çevresinde yaşayan ve çalışan kişilerin genellikle üst gelir grubu mensubu olmaları sebebiyle daire sakinlerine birçok imkân sağlayan lüks konut projeler bu bölge ve çevresinde hızlı bir gelişim gösteriyor. Tercihlerde özellikle rezidanslar öne çıkarken, bölgede iş merkezleri ve ticaret merkezleri de yoğun talep görüyor.” diye konuştu.

 

Bomonti’yi değerli kılan 5 gelişme

İşte Eva Gayrimenkul’ün araştırmasından hareketle Cansel Turgut Yazıcı’nın öne çıkan değerlendirmeleri:

1. Bomonti bölgesinde son 5-6 yıldır inşaat şirketleri arsa alarak veya kat karşılığı markalı projeler geliştirdi.

2. Bölgede hâlâ bir miktar arsa stoğu olması nedeniyle yeni projeler geliştiriliyor ve bölge değeri artış kaydediyor.

3. Bölgede incelenen projelerin tamamı A+ ve A sosyo-ekonomik grubunu hedefleyen projeler…

4. Projeler, özellikle Maslak ve Levent’teki iş merkezlerinde çalışan ve üst gelir grubuna mensup aileler tarafından tercih ediliyor.

5. Bölgede rezidans tarzı projeler son yıllarda hız kazandı. Projelerin tamamında sosyal tesis, havuz, fitness center, kapalı otopark gibi imkânlar sunulurken, büyük bir bölümünde beyaz eşyalı anahtar teslim şartı mevcut.

 


BENZER YAZILAR