Bu bölgelerde arsa yatırımı yapan kazanacak!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul yatırımcıları konut fiyatlardaki artışın yavaşlamasıyla beraber arsa ve araziye yöneldi. Konut fiyatlarındaki artışın enflasyonunun altında kalması nedeni ile yatırımcıların artık arsa ve araziyi tercih ettiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, mega projelerin oluşturduğu potansiyelin de yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguladı. Özelmacıklı, son dönemde özellikle İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Kırklareli, Bursa ve Balıkesir bu hareketten en çok etkilenen iller olarak öne çıkıyor dedi.

 

Bu bölgelere yatırım yapan kazanacak

“Altın Daire” olarak tanımlanan bölgenin Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri ile başlayıp 1915 Çanakkale Köprüsü ile tamamlanacağını belirten Özelmacıklı, bu bölgelerde gayrimenkul fiyatlarının sektör ortalamasının üzerinde olacağını ifade etti. Özelmacıklı, “Yabancılar da bu tür büyük yatırımları önemsiyor. Şehir merkezlerindeki yüksek arsa değerleri, İstanbul ve çevresindeki yakın bölgelerde alternatif fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

TOKİ 156 arsayı satışa çıkardı

Yatırımda öne çıkan bölgeler hangileri?

2017’nin ilk 9 ayında yaklaşık toplam 2 milyon 96 bin satış gerçekleştiğini, bu satışlardan 1 milyon 30 bininin konut olduğunu, diğerler satışların ise işyeri ve arsa – arazi satışları olduğunu belirten  Özelmacıklı, “Yatırımcılar tek bir bölge yerine, farklı bölgelerden, farklı bütçelerde yatırımlar yapıyorlar. İstanbul’da Çatalca, Silivri, Tuzla, Kocaeli’de Çayırova ve Dilovası, Yalova’da Altınova, Çiftlikköy, Bursa’da Karacabey, Çanakkale’de Biga, Lapseki, Gelibolu, Tekirdağ’da Çerkezköy, Kapaklı, Süleymanpaşa öne çıkan bölgeler” ifadesinde bulundu.

 

Kaynak: HT Emlak


BENZER YAZILAR