Bu ilçede 1+1 daireler yasaklanıyor!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un gözde ilçelerinden Üsküdar’da yeni projelerde 1+1 daireler yasaklanıyor. Konuyla ilgili Üsküdar Belediye Başkanı’ndan açıklamalar geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni projelerde 1+1 dairelerin olmayacağını ve bu projelere ruhsat verilmeyeceğini belirtti.

 

Üsküdar’da yüksek kat serbestliğine geçit yok

Üsküdar sınırları içerisinde yapılan konutlarda en fazla 6 kata kadar izin vereceklerini vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da yüksek kat serbestliğine geçit yok. Bunu asla kabul etmiyoruz. Epeyi yol kat ettiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile ilçemizi hak ettiği görünüme kavuşturacağız. Üsküdar’da gökdelen yok. Ortalama imarlarımız 4,5, 6 kat. Gökdelenlere, siteleşmeye Üsküdar’da müsaade etmeyeceğiz. Üsküdar’da bu görüntüleri istemiyoruz” dedi.

 

Üsküdar ilçesinde kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye deprem kuşağında olduğu için depreme hazırlık amacıyla Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un çıkarıldığını vurguladı. Türkmen, mevcut yapı stokunun yüzde 70-80’inin kaçak, yorgun, iskansız, ruhsatsız, projesiz olduğu Üsküdar’da bu yasadan istifade ederek kentsel dönüşümü hızlandıracak hamleler yaptıklarını söyledi. En çok proje ürettikleri konunun kentsel dönüşüm olduğuna dikkati çeken Türkmen, Üsküdar’da kentsel dönüşüme “örnek dönüşüm” dediklerini ifade etti.

 

“Üsküdar’da otoparksız proje olmayacak”

Belediye Başkanı Türkmen, otoparksız projelere izin vermediklerine değinerek, “Üsküdar’da kesinlikle otoparksız proje olmayacak. Bütün binaların altında otopark olacak. Açık otoparktan ziyade kapalı otoparkı önemsiyoruz.

 

Üsküdar’da satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Üsküdar satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.1 artış gösterdi. Üsküdar ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 737 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor. 2017 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Üsküdar’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 355 bin 301 TL ile 592 bin 200 TL arasında değişiyor.

 


BENZER YAZILAR