Bu oteller her bahar eriyor!

Yazıyı paylaş:

Bu oteller her bahar zamanı eriyor! Ekim ayı sonunda da tekrar yapılarak milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyorlar. Buz oteller, kış turizminde özel bir yere sahip. 
 

700 milyon kartopundan yapılabilir!

Buz oteller ağırlıklı olarak İskandinavya (Danimarka, İsveç, Norveç) ve Kuzey Amerika’da (Alaska, Kanada) konumlanıyor. En büyüğü 5 metre yükselikte ve 6 metre genişlikte olan buz otellerde kullanılan malzeme yaklaşık 700 milyon kartopuna eşdeğer.  
 

İşte dünyanın en çok tercih edilen buz otelleri…

Buz otellerin tasarımı da farklı. Tüm odaların ışıklandırıldığı otellerde buzdan eşyalar ve heykeller bulunuyor. İşte o oteller!..

Jukkasjärvi Ice Hotel – İsveç 

Buz otellerin en büyüğü olan Jukkasjärvi Ice Hotel, İsveç’te konumlanıyor. İlk olarak 1990 yılında açılan otel, aralık ile nisan ayları arasında açık kalıyor. İsveç’in kuzeyindeki Torne Nehri yanında bulunan otel, eridikten sonra nehrin sularına karışıyor. Tüm mobilyaları buzdan yapılan otelde yatak odası dışında bar da var. Otel, yeni evlenenlerin tercihi.

Sorrisniva Igloo Hotel – Norveç 

Konuklarına sıcak uyku tulumları sunan Sorrisniva Igloo Hotel’de sıcaklık -4 ile -7 derece arasında sabitleniyor. Buz otel kar aracı safarisi, buzda balık tutmak gibi farklı deneyimler de sunuyor. 

Arctic Resort Kakslauttanen – Finlandiya 

Eskimo kulübesi tasarımıyla dikkat çeken Arctic Resort Kakslauttanen, kuzey ışıklarını izlemek isteyenler için ideal. Buz safarisi ya da kayak gibi etkinliklerin de yapıldığı buz otel, düğün mekanı olarak da kullanılıyor.  

Hotel de Glace – Kanada

Kanada’nın Quebec şehrinde bulunan ve ülkenin ilk buz oteli olan Hotel de Glace, 2001 yılında açıldı. Laurentian Dağları’nın eteklerinde aralık ayında inşa edilen buz otelin ömrü sadece üç ay. 51 çift kişilik yatağın bulunduğu otelde, uyku tulumu içerisinde uyunuyor. Otelde sadece banyo ısıtılıyor. Otel bugüne kadar 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı. 

Igloo Village – Slovenya

Eskimo köyünün bir parçası olan buz otel, Slovenya’daki Julian Alpler’in eteklerinde yer alıyor. Diğer buz otellere göre pek lüks olmasa da manzarası ve termal uyku tulumlarıyla romantik bir gece sunuyor. Buz otelde duş alanının olmadığını da söyleyelim.  

BENZER YAZILAR