Bursa’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler

Yazıyı paylaş:

Bursa, ülkemizin yaşanacak şehirlerinin başında geliyor. Aynı zamanda 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa, bu özelliği ile de adından söz ettiriyor. Yoğun göç olan şehir tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Sanayi şehirlerinden Bursa, güçlü ekonomiye sahip olmasıyla pek çok yerden ayrılıyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul piyasasından son yıllarda konut fiyat artışıyla ismini duyuran Bursa’da satılık dairenin yanı sıra kiralık daire alternatifinin fazla olduğu şehirlerden. Peki, Bursa kiralık daire fiyatları ne kadar? Bursa’da yaşamanın avantajları neler? İşte Bursa’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Bursa kiralık daire fiyatları 669 TL’den başlıyor!

Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barından Bursa’da, kiralık daire talebi artıyor. Son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire arayışına yöneliyor. Bu da bölgedeki kiralık daire fiyatlarını gündeme getiriyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Bursa kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 669 TL, en yüksek 1.115 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 892 TL olarak belirtiliyor. Bursa’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 18 yıl olarak hesaplanıyor.

Bursa’da yaşamanın avantajları neler?

Bölge yaşamak isteyenlere pek çok avantaj sunuyor. Bursa’nın başlıca avantajları ise şöyle; İstanbul gibi bir metropole yakın olması, zengin tarihi, doğası ve sahili. Kolay ulaşım olanakları ile Bursa’nın hemen hemen her ilçesinden şehir merkezine ulaşmak mümkün. Bursa’nın en önemli sembollerinden biri de hiç şüphesiz ki Uludağ. Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kayak merkezi. Şehir merkezinden dolmuş ve teleferik ile Kayakseverlerin uğrak yeri Uludağ’a ulaşım sağlanıyor.

Mudanya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Bursa’da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Gemlik, Mudanya, Gürsu, Orhangazi, Kestel, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık olmak üzere toplam 14 ilçe yer alıyor. Mudanya ise Marmara Denizi kıyısında bulunmasıyla yaz aylarında en çok tercih edilen Bursa ilçeleri arasında geliyor. Peki, Mudanya kiralık daire fiyatları ne kadar? Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Mudanya kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 692 TL ile 1.154 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 923 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 21 yılı buluyor.

 

 


BENZER YAZILAR