Bursa’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler!

Yazıyı paylaş:

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmeyi başaran Bursa, ülkemizin yaşanacak şehirlerinin başında geliyor. Bursa, 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa, bu özelliği ile dikkat çekiyor. Büyük bir şehir olan Bursa, güçlü ekonomiye sahip olmasıyla pek çok yerden ayrılıyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul piyasasından son yıllarda konut fiyat artışıyla ismini duyuran Bursa’da satılık dairenin yanı sıra kiralık daire alternatifinin fazla olduğu şehirlerden. Yoğun göç olan sanayi şehirlerinden Bursa, emlak piyasasında da öne çıkıyor. Peki, Bursa’da yaşamanın avantajları neler?  Bursa kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Bursa’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

 

İşte Bursa’da yaşamanın avantajları

Bursa bu şehirde yaşamak isteyenlere pek çok avantaj sunuyor. Bursa’nın yaşamanın başlıca avantajları ise şöyle; İstanbul gibi bir metropole yakın olması, zengin tarihi, doğası ve sahili. Kolay ulaşım olanakları ile Bursa’nın hemen hemen her ilçesinden şehir merkezine ulaşmak mümkün. Bursa’nın en önemli sembollerinden biri de hiç şüphesiz ki Uludağ. Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kayak merkezi. Şehir merkezinden dolmuş ve teleferik ile kayakseverlerin uğrak yeri Uludağ’a ulaşım sağlanıyor.

 

Bursa kiralık daire fiyatları ne kadar?

Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barından Bursa’da, kiralık daire talebi artış gösteriyor. Son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire arayışına yöneliyor. Bu da bölgedeki kiralık daire fiyatlarını gündeme getiriyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Bursa kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için en düşük 688 TL, en yüksek 1.146 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 917 TL olarak belirtiliyor. Bursa’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 18 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Mudanya kiralık daire fiyatları 697 TL’den başlıyor!

Bursa’da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Gemlik, Mudanya, Gürsu, Orhangazi, Kestel, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık olmak üzere toplam 14 ilçe yer alıyor. Mudanya ise Marmara Denizi kıyısında bulunmasıyla yaz aylarında en çok tercih edilen Bursa ilçeleri arasında geliyor. Peki, Mudanya kiralık daire fiyatları ne kadar? Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Mudanya kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 697 TL ile 1.161 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 929 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 21 yılı buluyor.


BENZER YAZILAR