Çatı katındaki en ilginç futbol sahaları!

Yazıyı paylaş:

Artık şehirlerde kullanılabilecek alan bulmak oldukça zor… Nüfusla birlikte yapılaşmanın hızla artması, binaların her metrekaresinin fonksiyonel bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Son zamanlarda özellikle binaların çatı katları farklı şekillerde değerlendiriliyor. Çatı katları kimi zaman yeşil bir bahçe kimi zaman ise ilginç görüntüler sunan bir futbol sahası olarak karşımıza çıkıyor! İşte Tokyo’dan Brezilya’ya çatı katında yer alan en ilginç futbol sahaları… 

Tokyo

Tokyo’da bir alışveriş merkezinin çatısında bulunan futbol sahası, “Adidas Futsa Park” adıyla FIFA Dünya Kupası çerçevesinde inşa edildi. Tokya’da futbol takımını kuran halka açık olan bu çatıda kozlarını paylaşıyor!

 

 

Moskova

OFİS Arhiteki tarafından Moskova’da inşa edilen Jarovlaska Square’nın çatısında bir de futbol sahası bulunuyor. Bir ikiz iş kulesi, iki apartman, bir otel ve 2 katlı ticari alandan oluşan yapının çatısı spor kompleksi ve futbol sahası olarak tasarlandı.

 

Çin

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de spor tesisleri için alan bulmak oldukça zor… Çin’in Jinhua şehrinin Zhejiang eyaletindeki alışveriş merkezinin çatısına bir futbol sahası inşa edilmiş. Özellikle şehirdeki ofis çalışanlarının tercih ettiği bu çatıdaki futbol sahasında farklı dönemlerde turnuvalar da düzenleniyor.

 

Brezilya

Brezilya’da henüz hayata geçmemiş olan UFCSPA Igara Sports Campus, yeşil bir kamusal alan olarak konumlanıyor. Kampüste bulunanları çeşitli aktiviteler yapmaya teşvik edecek şekilde tasarlanan proje, futbol sahasıyla da dikkat çekiyor.

 

 

 


BENZER YAZILAR