Çekmeköy kiralık fiyatları yüzde 56 arttı!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un gelişen ilçelerinden Çekmeköy; Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısı, bu yıl açılması beklenen metro hattı ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla değerini yükselten bir bölge haline geldi. Özellikle de Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek ikinci metronun yapılacak olması bölgedeki emlak fiyatlarını da etkiledi.
Yapımına 2012 yılında başlanan Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2017 yılının ortalarına doğru açılması bekleniyor. Bu metro hattı, Anadolu yakasının ikinci metrosu olma özelliği taşıyor. Çekmeköy’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek ikinci metronun yapılacak olması da emlak fiyatlarını etkiliyor. 2009 yılından bugüne kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği bölgede; 7 yılda 35 binin üzerinde daire dönüştürüldü. Çekmeköy’de metro çalışmalarının başladığı 2012 yılından bugüne emlak fiyatlarında nasıl bir artış yaşandı? 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı ne kadar? Çekmeköy kiralık fiyatlarının son beş yıllık değişimi ve yıllara göre dağılımı…

 

Çekmeköy Bölge Emlak Raporu

 

Çekmeköy kira fiyatları
Metro hattı ve kentsel dönüşüm çalışmaları Çekmeköy’de kira fiyatlarında da etkisini gösterdi. REIDIN verilerine göre; Çekmeköy kiralık fiyatları son iki yılda yüzde 33,71; son beş yılda ise yüzde 56,91 oranında değişti. Aralık 2011’de kiralık bir dairenin metrekaresi 6,80 TL/m2 iken bu rakam Aralık 2014’te 7,98 TL/m2 ve Aralık 2016’da 10,67 TL/m2 oldu. Zingat.com verilerine göre Çekmeköy’de 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 1.060 TL.

 

Kirada şampiyon Mehmet Akif Mahallesi
Çekmeköy’de son 5 yılda kira değeri en çok artan bölgelere baktığımızda ise iki mahalle dikkat çekiyor. Biri son 5 yılda kira değeri en çok artan Mehmet Akif Mahallesi; diğeri ise bu süreçte kira değeri hiç değişmeyen Merkez Mahallesi oldu.

Çekmeköy Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Çekmeköy’de emlak fiyatlarında etki yaratan gelişmelerden biri de Alemdağ Mahallesi’nde yapılan Çekmeköy Devlet Hastanesi… Peki, Çekmeköy Devlet Hastanesi ne zaman açılacak? Yapımına devam edilen Çekmeköy Devlet Hastanesi’nin 2017 yılı içerisinde açılması bekleniyor.


BENZER YAZILAR