Düzenli evler için 10 pratik depolama önerisi

Yazıyı paylaş:

Evlerin metrekaresi küçülüyor, ancak eşyalar azalmıyor. Sizler için sıraladığımız basit ve kolay depolama önerileriyle hem derli toplu hem de ferah bir eve kavuşmanız mümkün…

İşte 10 pratik depolama fikri:

1. Mutfak eşyalarından bazıları her zaman kullanılmaz. Örneğin mutfak robotlarını ve el blenderini tezgah üstünde bırakmayın. Bunu için buzdolabının üstünü kullanabilirsiniz.

2. Mutfaklar da ayrıca tezgah üstüne yerleştireceğiniz askılıklara kaşık, çatal gibi malzemeleri asabilirsiniz, ya da tahtadan depo cepleri yapabilirsiniz.

3. Yatak odanızda yaratacağınız bir depolama alanı size önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Örneğin yatak başınızın çevresine yerleştireceğiniz bir raf sistemi hem aksesuarlarınıza hem de kitaplarınıza yer açacaktır.

4. Evdeki dolaplar saklama alanı olarak kullanılır. Ancak ayrıca dolapların içine koyacağınız kutularla ekstra bir alan yaratabilirsiniz.

5. Evlerin en geniş yerlerinden biri de hollerdir. Bu bölümdeki duvarlara raflar yerleştirebilirsiniz.

6. Evlerde ikinci bir tuvalet bulunabiliyor. Ancak çok fazla kullanılmıyor. Bu yüzden burayı kapatıp depo alanı olarak değerlendirebilirsiniz.

7. Kapıların arkasına askılık asabilirsiniz. Bu askıları günlük ya da arada bir kullandığınız kıyafetler için kullanabilirsiniz.

8. Banyolarda bulunan lavabo altları boş alanlardır. Bu alanlara dolap koyarak temizlik malzemeleriniz için değerlendirebilirsiniz.

9. Dubleks dairesi olanlar merdiven altında kalan alanları kullanabilirler. Bu alanlar için çekmeceli raf sistemleri veya gömme dolap modelleri çok kullanışlı olur.

10. Mutfak ya da banyo dolaplarınızın kapak içlerini de depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Cepli bir düzenleyici kullanarak bunu yapabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR