Dekorasyonda halı ve perdelerin gücü

Yazıyı paylaş:

Bir evi gösteren halı ve perdelerdir, bilinen bir sözdür. Yeni bir ev dekorasyonu yapıyorsanız ya da değişikliğe ihtiyacınız varsa halı ve perdelerinizi gözden geçirmeye ne dersiniz? Ev dekorasyonunuzda sadece halı ve perdelerinizi değiştirerek, önemli bir farklılık yaratabilirsiniz.

Küçük ya da karanlık odaları halı ve perde seçimiyle daha büyük ve aydınlık gösterebileceğiniz gibi dekorasyonunuza yepyeni bir hava katabilirsiniz. Halı ve perdeler dekorasyon stilinizi belirlemede önemli bir rol oynar. Dolayısıyla seçiminizi yaparken titiz davranmakta fayda var.

İşte ev dekorasyonun iki yıldızını seçerken dikkat etmeniz gerekenler…

 

Doğru halıyla eksiksiz bir dekorasyon elde edebilirsiniz

Halılar, yaşam alanlarının dekorasyon tarzını belirlemede birinci önceliğe sahiptir. Bir halı seçerken size fikir verecek ana faktörler; mobilya renkleri, perdeler, duvar boyası ve odada kullanılan aksesuarlar olmalı. Mobilya ve duvarlarınız koyu renklerdeyse, açık renk bir halıyla aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda büyük ve doğru renklerde seçilmiş bir halıyla dekorasyonunuzun eksiksiz görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

İster geleneksel, ister modern çizgilerde bir halı seçimi yapın, dikkat etmeniz gereken şey zarif ve işlevsel olmasıdır.

 

Salonunuz için halı beğenirken, estetik unsurların dışında halının boyutu, rengi, şekli ve malzemesini de incelemeyi unutmayın.

 

Dekorasyonunuza uyum sağlayan perdeler, evinizin olmazsa olmazı! 

Ev dekorasyonunuzu gösteren diğer unsur da perdelerdir. Stor, zebra, briz, jaluzi, katlama, kruvaze perde gibi birçok çeşit ve modelde perde bulunuyor. Bunlardan tarzınıza en uygun olanını değerlendirebilirsiniz ancak renk ve kumaş seçimi yaparken, diğer eşyalara uyumunu göz ardı etmeyin.

Evinizin diğer yıldızını seçerken; mobilya, duvar, aksesuar ve halınıza uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz. Sade, desensiz mobilya ve halılara sahipseniz, gösterişli bir perde tercih edebilirsiniz. Dekorasyonunuza uyum sağlayan perdeler, diğer eşyalarınızı da daha iyi gösterecektir.

 

Klasik dekorasyon stilinde koyu renkler, şık ve özenli bir hava yaratır. Klasik perdeyi tercih ediyorsanız, kumaşın yere doğru süzülmesine, sert ve kabarık bir görüntü oluşturmamasına dikkat etmelisiniz.

 

Perde renkleriyle kırlentler arasında bir bağ kurarak, bütünlük yakalayabilirsiniz.

 

 

Bebek odası dekorasyonu için ilham veren fikirler!

 


BENZER YAZILAR