Deprem riski az olan şehirlerde gayrimenkul hareketliliği

Yazıyı paylaş:

Eylül ayının son günlerinde yaşanan depremin ardından ev alacaklar depreme dayanıklı yeni konutlara yönelirken, farklı bölge arayışına girenler için Türkiye’nin deprem riski en az olan 4 şehri öne çıkıyor.

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, emlak ilanlarında “depreme dayanıklı” olduğu belirtilen birinci el konutlarda hareketlilik yaşandığına dikkat çekti ve deprem riski en düşük dört şehirdeki satılık konut fiyatlarını açıkladı.

 

Depreme dayanıklı yeni konutlara talep artıyor
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Kayhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Deprem öncesi alınabilecek önlemlerin başında deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş binalarda yaşamak geliyor. İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremin ardından yeni konutlara talep artış yönünde seyredecektir. Depreme dayanıklı konut ilanlarının da daha çok öne çıktığını gözlemliyoruz. Son dönemde konut kredi faiz oranlarında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var.” şeklinde konuştu.

 

3 bankadan konut kredisinde faiz indirimi!

 

Deprem riski en az 4 şehirde emlak fiyatları
Son olarak İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından gözler deprem riski en az olan ve 5. derecede olduğu açıklanan şehirlere çevrildi. AFAD Deprem Daire Başkanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde açıklanan güncellenmiş Türkiye Deprem Haritası, bölgeleri 1. dereceden 5. dereceye kadar ayırmakla birlikte şehir şehir deprem riski listesini de içeriyor.

5. derecede bulunduğu belirtilen şehirler ise deprem riski en düşük ve hafif olanlar kapsamında listelenebiliyor.
Buna göre, Türkiye’nin deprem riski en düşük 4 şehri, “5. derece riskli deprem bölgeleri” olarak açıklanan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde.

Zingat.com Bölge Raporu güncel verilerine göre Konya’da metrekare fiyatı 1.646 TL ve şehirdeki ortalama 100 metrekarelik bir konutların satış değeri 123 bin 419 TL ile 205 bin 700 TL arasında değişiyor. Metrekare fiyatının 1.614 TL olduğu Karaman’da ise satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 121 bin ile 201 bin 800 TL aralığında.

Deprem riski en az şehirlerden biri olan Aksaray’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.745 TL. Aksaray’da ortalama 100 metrekarelik konutların fiyat aralığı ise 130 bin 900 TL ile 218 bin 200 TL arasında. Niğde ise bu dört şehir arasında en düşük konut metrekare fiyatına sahip. Niğde şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.213 TL olurken, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 91 bin TL ile 151 bin 700 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

İstanbul’da deprem riski az ilçelerde emlak fiyatları!

 


BENZER YAZILAR