Deprem riski yüksek şehirlerde ev satmak için 10 ipucu!

Yazıyı paylaş:

Ülkemizde gayrimenkul ve inşaat sektörünün gündemi, yaşanan deprem felaketiyle birlikte değişti. Bununla birlikte deprem riski az olan illerde de konut talebi arttı. Özellikle beklenen Marmara depremi.  gayrimenkul danışmanlarının da gündeminde. Peki deprem riski yüksek şehirlerde hizmet veren danışmanlar bu süreci nasıl yönetmeli?

Peki yüksek deprem riskine sahip şehirlerde ev satışları ve kiralamaları nasıl hızlanır? Emlak danışmanları deprem riski yaşamak istemeyen müşterilerinin taleplerini nasıl yönetmeli?

10 adımda yüksek deprem riskine sahip şehirlerde ev satmanın kuralları

İşte deprem riski yüksek şehirlerde ev satışını hızlandırmak isteyenler için 10 ipucu…

1) Emlak portföyünüzde yer alan ve Zingat.com gibi milyonlarca ziyaretçisi olan emlak sitelerinde yayınladığınız ilanlardaki konutları gözden geçirin.

2) Deprem riski taşıyan binalarda bulunan satıştaki veya kiralanması beklenen evlerin sahipleriyle iletişime geçerek binalarında bu riske karşı neler yapıldığını araştırın. Olumlu yanıtlar aldığınızda emlak ilanlarınızdaki bilgileri güncellemekte hızlı davranın.

3) Emlak portföyünüzdeki az katlı ve genç yaştaki binalarda, deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş yeni projelerde bulunan konutlarınızın ilanlarını yenileyerek, bu özelliklerini öne çıkaran ilan başlığı ve ilan açıklamaları ekleyin.

4) Müstakil evler alıcıların gözünde değerlendi. Bu nedenle, satılık müstakil ev ilanlarınızın sayısını artırın.

5) Hâlihazırda satılık müstakil ev, depreme dayanıklı binada konut ilanlarınız varsa ilan fotoğraflarını yenileyin.

 

6) Müşterileriniz için artık satılık konut fiyatından daha önemli iki soruyla karşılaşmaya başladınız: “Konutun bulunduğu bina depremden önce mi, sonra mı yapıldı?” ve “Binanın depreme dayanıklılık raporu var mı?”. Her iki sorunun yanıtına karşı hazırlıklı olun ve mümkünse bu sorulara bina yönetiminden veya ev sahibinden edindiğiniz belgelerle yanıt verin.

7) Emlak pazarını etkileyen konut kredi  faiz oranlarından nakliye giderlerine kadar aklınıza gelebilecek tüm dinamikleri yakından takip edin. Özellikle de uzmanı olduğunuz bölgenin satılık ve kiralık emlak fiyatlarının yanı sıra kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmelerinden haberdar olun. Bunun için Zingat.com Bölge Raporu ve Zingat Blog hızlıca bilgi alabileceğiniz kaynaklar arasında.

 

8) Oturduğu evin sağlamlığından şüphe ettiği için yeni bir ev satın almak veya kiralamak isteyen müşterilerinizle empati kurun ve bu duyguyu hissettirin. Hızlı karar vermek isteyecekleri için gerçekten aradıkları niteliklere sahip evleri gösterin. Hızlı hareket etmek isteyecekleri için de taşınma işlemlerinde de tecrübenizi ve desteğinizi ortaya koyun.

9) Emlak ilanlarınızda “depreme dayanıklı binada” bilgisi kadar değerli bir başka bilginin okul, park gibi açık alanlara yani acil toplanma alanlarına yakınlığı olduğu notunu paylaşmayı unutmayın.

10) Depreme dayanıklı bir binada ve deprem riski daha düşük değerde olan bölgelerde ev sahibi olmak isteyen müşterilerinize uzun vadede göstereceğiniz danışmanlık hizmetinin, size yeni potansiyel alıcılar kazandıracağını gözden kaçırmayın.

 


BENZER YAZILAR