Dikkat çeken ev ilanları için 6 ipucu!

Yazıyı paylaş:

Emlak sitelerinde binlerce satılık ve kiralık ev ilanları yayınlanıyor. Siz de emlak ilanlarınızın daha çok dikkat çekmesini, daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini istiyorsanız, bunun için etkisi kanıtlanmış yöntemleri denemeye ne dersiniz? Peki emlak ilanlarınızın potansiyel alıcıların ilgisini çekmesi için neler yapmalısınız?

Ev ilanlarında ilk izlenimin ne kadar önemli olduğu unutulmamalı… Emlak ilanınızı yayınlamadan önce öne çıkaracağınız fotoğrafı ve ilk sunuş kelimelerinizi dikkatle seçmelisiniz. Hatta bunu bir “online randevu” gibi düşünebilirsiniz.

 

İşte dikkat çeken ev ilanları için 6 ipucu!

 

1) Ev ilan için görüntülenmeye hazır mı?

Satılık veya kiralık bir dairenin emlak ilanını hazırlarken ilk iş fotoğraf çekimini gerçekleştirmek. Peki daire fotoğraf çekimi için hazır mı?

• Daireden taşınacak kiracı henüz taşınmadan, karmakarışık bir görüntü veren dairenin çekimini yapmak doğru bir yol olmayabilir. Çünkü ev arayanlar ilanda evi boş görmek ister. Eğer eşyalı bir dairenin satışı veya kiralanması söz konusuysa, mobilyaların temiz ve düzenli yerleşimi daha çok ilgi görebilir.

• Boş bir dairenin fotoğrafını çekmeden mülk sahibinden küçük çaplı bir temizlik yaptırmasını isteyebilirsiniz. Böylece “taşınmaya hazır” hissini daha iyi verirsiniz ve ilanınız daha çok ilgi çeker.

 

2) Ev ilanı fotoğrafını daha da çok önemseyin

• Emlak ilanında kaliteden ödün vermemenin ilk adımı, satılık veya kiralık gayrimenkulü gösteren fotoğraflarıdır. Online listelemelerde öne çıkmak ve daha çok ziyaretçinin ilgisini çekmek için profesyonel fotoğraflar çekin.

• Her odanın nasıl fotoğraflanacağını ve günün hangi saatinde çekileceğini gözden geçirin.

• Evin dış görünümü, odalarının doğru açıdan yansıtılması, iddialı yönlerinin gösterilmesi, manzarası, bulunduğu binanın dış görünümü fotoğraflar arasında mutlaka yer almalı. Akşam değil, gündüz saatleri yapılan çekimlerde ev daha aydınlık ve geniş görünecektir.

• Dilerseniz Zingat.com tarafından üyelerine ücretsiz olarak sunulan fotoğraf çekimi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Zingat.com Müşteri Merkezi’ne 0850 532 0 505 numaralı telefondan ulaşarak randevu almak.

 

Zingat.com’dan ücretsiz ilan fotoğrafı hizmeti!

 

3) Fotoğraf tamam, peki ya video?

• Fotoğraf, söz konusu bir gayrimenkul ise bazen onlarca kelimeye bedel bir etki yaratır. O zaman videoların etkisi katbekat daha fazladır.

• Emlak ilanınızı video olarak da alıcıların dikkatine sunmak her zaman iyi bir fikirdir. Çünkü potansiyel alıcılarda daha gerçekçi bir duygu uyandırır.

• Zingat.com üyeleri ilanlarını sadece tek bir tıkla foto-videoya dönüştürebiliyor ve ardından ilanlarını sosyal medya hesaplarından da paylaşabiliyor. Foto-Video uygulaması, Zingat.com üyelerine özel ücretsiz hizmetlerden sadece biri…

• 360 derece görüntülenen evler de emlak siteleri ziyaretçilerinin oldukça ilgisini çekiyor. Çok bilgili emlak sitesi Zingat.com üyeleri emlak ilanlarında 360° Fotoğraf hizmetinden de ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

 

Zingat’tan emlak ilanları için 360° Fotoğraf hizmeti!

 

4) İlan başlığında “anahtar kelimeleri” kullanın

• İlanını yayınlayacağınız evin daha hızlı alıcı bulması için kendinizi alıcıların yerine koyun. Sizce hangi özelliklerin öne çıkması ilanın daha fazla ziyaret edilmesini sağlar?

• Bu sorunun yanıtı evden eve değişebilir. Kimi için bulunduğu bölge ya da muhit, kimi için ulaşım avantajı, kimi için kiracısının hazır olması, kimisi içinse manzarası daha önemli bir özellik olabilir.

 

5) İlan açıklamasını önemseyin

• İlan açıklaması, sizin ve gayrimenkul ofisinizin değil satılık veya kiralık evin özelliklerini anlatmalı. Ve bu bilgilerin ortak özelliği “yararlı bilgi” olmasıdır.

• Başlıkta kullandığınız öne çıkan özelliklerin detaylarına yer vermeyi unutmayın.

• Ev ile ilgili tüm özellikleri belirttiğinize emin olun.

 

ZingatPro ile emlak ofisiniz cebinizde!

 

6) Alıcılar için gayrimenkulü hayal ettirin

• Açıklama alanında, ilanını vereceğiniz dairenin sunduğu yaşam biçimi ve yaşam koşulları hakkında detaylara yer verin.

• Herkes o çok beğendiği ilandaki evde yaşadığını hayal etmek ister. Daire bir konut projesindeyse sunduğu imkânları aktarın. Bulunduğu semtte yaşayanların profilini sunun veya yakın çevresinde nelerin bulunduğunu listeleyin. Alışveriş merkezine yakınlığı, bölgedeki okullara mesafesi, çevresinde hastanelerin bulunması gibi.

 

Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?

 

 


BENZER YAZILAR