Doğru evi bulduğunuzu gösteren 7 işaret!

Yazıyı paylaş:

Ev arama sürecinde onlarca ev ziyaret edebilirsiniz. Bu süreç, kriterlerinize, beklentilerinize ve en önemlisi hayallerinize uygun evi bulmak için bir yoldur. Tüm bu arayışlardan sonra beklenti ve hayallerinizdeki o doğru evi bulursunuz. Peki, doğru evi bulduğunuzu nasıl anlarsınız? O ev gerçekten sizin için doğru bir karar mı? İşte doğru evi bulduğunuzu gösteren 7 işaret…

1. Doğru ev sizi kucaklar

Beğendiğiniz ev, içeri girdiğiniz anda sizi kucaklayacaktır. Ortam size sıcak ve konforlu gelecektir. Ev, sizi keşfetmeye davet ediyor mu? İyi hissediyor musunuz? Bu sorulara cevabınız “evet” ise doğru evdesinizdir!

2. Kusurlarına rağmen beğenirsiniz

Gayrimenkul danışmanı size evi gezdirirken “mutfak lavabosunda leke var” ya da “yatak odası çok da geniş değil” şeklinde uyarılar yapabilir. Ancak siz, evi beğendiyseniz bu kusurları görmemezlikten gelebilir ya da bunların çözülebilir konular olduğunu düşünürsünüz.

3. Dekore etmeye başlarsınız

Eve girer girmez oturma grubunu ya da kitaplığı nereye koyacağınızı düşünüyor, mutfakla ilgili planlar yapıyor ya da şimdiden odaların duvar renklerini belirlediyseniz bu sizin eviniz olabilir! Doğru evi bulduğunuz ilk anda kendinizi evinizde gibi hisseder ve eşyalarınızı nereye koyacağınızı planlarsınız!

4. Beklentilerinizi karşılar

Sizin için doğru olan evde, ihtiyacınız kadar alan ve oda vardır. Bu sizin için önemlidir! Beklentiniz 3+1 ev ise 1+1 sizin gereksiniminizi karşılamayacaktır. Evdeki ufak tefek eksiklikler ise çok gözünüze batmayacaktır!

5. Başka ev aramaya son verirsiniz

Hayallerinizi ve beklentilerinizi karşılayan doğru evi bulduğunuzda diğer evlere bakmaya son verirsiniz. Daha öncesinde satın alma ihtimalinizin yüksek olan evlerin bile üstünü çizmeye başlarsınız.

6. Kimseden ev hakkında övgü beklemezsiniz

Genellikle ev arama esnasında ikilemde kalarak, evle ilgili fotoğraf ya da videoları aileniz ya da arkadaşlarınızla paylaşmanız olağan bir durumdur. Onların evle ilgili fikirlerini merak eder, yanlış bir karar vermemek için çabalarsınız. Ancak doğru evi bulduğunuzda kimsenin görüşüne ihtiyacınız kalmaz çünkü ikilemde kalmazsınız, o ev sizindir!

7. Zihniniz de kalbiniz de bu evi almanızı söyler

Doğru evi bulduğunuzda zihniniz de kalbiniz de size sürekli bu evi almanızı söyler. Bu bir nevi birine aşık olmak gibidir! Sürekli o evi düşünürsünüz. Farklı zamanlarda evi nasıl dekore edeceğinizi, neyi nereye koyacağınızı düşünür, bu süreçte bir sorun yaşamamayı umarsınız.


BENZER YAZILAR