Dubleks ev dekorasyonu

Yazıyı paylaş:

Dubleks daire genelde konforu ve geniş yaşam alanlarını seven kişiler tarafından tercih edilir. Mekanın büyüklüğü arttıkça dekore etmesi de biraz zorlaşır. Çünkü işin içine daha fazla mobilya, daha fazla aksesuar ve daha fazla detay girer. Alt ve üst kattan oluşan bu evlerin dekorasyonu doğru şekilde tamamlandığında ise ortaya muazzam bir görüntü çıkar. Dubleks ev dekorasyonu ile küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratabilirsiniz. İşte dubleks ev dekorasyonu ile ilgili bilmeniz gerekenler…

 

Dubleks evlerin avantajları

 

Dubleks ev modelleri
Üç tür dubleks ev vardır:

1. Bahçe Dubleksi: Bu evler ters dubleks modelindedir. Giriş birinci kattadır ve bu katta mutfak, banyo ve yatak odaları yer alır. Alt katta ise salon yer alır ve bu kat bahçeye açılır.

 

 

2. Ters Dubleks: Dubleks yapının tam tersi yapıdadır. Salon ve mutfak giriş katının üst katında yer alır. Bu ev tipinde yatak odaları alt kattadır ve bu alt kat bahçeye açılır.

 

 

3. Çatı Dubleksi: İki katlı bir yapıdır. Merdivenin yukarısında bir kat daha yer alır ve burası çatı katıdır. Üst katlarda yatak odası ve teras bulunur. Alt katta ise banyo, mutfak ve salon yer alır.

 

 

dubleks ev dekorasyonu

Dubleks ev dekorasyonu nasıl olmalıdır?

• Günün en çok vakit geçireceğiniz odalarının genelde giriş katında olması tavsiye edilir. Sürekli yukarı çıkıp merdiven kullanmak yerine, mutfak ve oturma odasının aynı katta olması doğru bir seçenektir.
• Evinizin her katını farklı tarzda dekore edebilirsiniz. Örneğin; alt katı modern şekilde dekore ederken üst katı daha klasik şekilde dekore edebilirsiniz.
• Geniş bir salon ve Amerikan mutfağa sahipseniz, oturma grubu olarak köşe koltuk tercih ederek hem daha geniş bir alan elde edersiniz hem de daha modern bir görünüm yaratırsınız.
• Ayrıca kumaş tercihinizi leke tutmayan, silinebilir kumaş olarak seçerseniz, temizliği uzun süren bu mekanın işini biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

 

Dubleks Evler Hakkında Her Şey!

• Merdivenlerin altına bir kitaplık kurabilir, burayı kitap, çerçeve ve aksesuarlarla klasik bir merdiven görüntüsünden uzaklaştırabilirsiniz.
• Çatı dublekslerinde, çatı katındaki odaları dekore ederken mümkün oldukça küçük ebatlarda eşyalar seçilmelidir. Bu bölüm zaten alt kata göre daha basık olacağı için, alanı kullanışlı hale getirecek eşyalar seçilmeli.
• Ayrıca yine bu katta mümkün oldukça açık renkler tercih edilmeli. Işığı alma derecesine göre, ince tül ve perdeler seçilerek, gün ışığının odalara daha kolay girmesi sağlanabilir.

 

Dubleks ev nasıl döşenir?
• Yine yatak odanız çatı katındaysa tava germe tavan yaptırarak bu alanı ışıklandırabilir, mekanı daha aydınlık hale getirebilirsiniz.
• Eğer çocuklu bir aileyseniz çocuklarınızın odasının alt katta olması önemlidir. Böylece cocuklarınızın merdivenlere karşı güvenliğini de sağlamış olursunuz.
• Merdivenin girişine de parklardaki gibi plastik renkli kapılar koyarak, çocuklarınızın merdivene çıkmasını önleyebilirsiniz.
• Salonunuz bahçe katındaysa bunun avantajını kullanarak mekanın olabildiğince aydınlık olmasını sağlayın.
• Kalın perdeler ile bahçe manzarasını kapatmak yerine açık renk ve ince tüllerle ışığın içeri daha rahat girmesini sağlayabilir, bahçe manzarasının da kapanmasını önleyebilirsiniz. Zebra tül burada iyi bir seçenek olabilir.


BENZER YAZILAR