Dubleks evlerin avantajları

Yazıyı paylaş:

Son zamanlarda özellikle geniş ailelerin tercih ettiği dubleks ev nedir? Dubleks daire tipleri nelerdir? Peki, çatı manzarası ya da bahçe gibi avantajları bulunan dubleks dairelerin dezavantajları var mı?

İki katlı müstakil ev, villa ya da apartman dairesinde son ya da ilk iki katlı yapılardan oluşan dubleks dairelerin birçok avantajının yanı sıra dezavantajı da bulunuyor.

İşte avantajlı ve dezavantajlı yönleriyle dubleks evler…

 

Dubleks evlerin avantajları…

• Dubleks evin en önemli avantajı geniş ve ferah olması.

• İki katlı olması sebebiyle aile bireylerine özgür bir yaşam alanı sunuyor.

• Dairenin manzaralı çatısında ya da bahçesinde sevdiklerinizle zaman geçirebilirsiniz.

 

 

Dubleks evlerin dezavantajları…

• Dubleks katlar mantolama yapılmadığı durumlarda kışın aşırı soğuk ya da yazın çok sıcak olabilir. Bakımı yapılmayan çatı kış mevsiminde akabilir ve bu sizi zor durumda bırakabilir.

• Geniş bir alana sahip iki katlı dubleks dairelerin temizliği de oldukça zor.

• Dubleks dairelerdeki merdivenlerin eve farklı bir hava kattığını düşünebilirsiniz ancak yaşınız ilerledikçe merdivenleri çıkmak zor olabilir.

• Ters dublekslerde izolasyon yapılmadığı takdire duvarda terleme, küflenme gibi problemler ortaya çıkabilir.

 

Dubleks daire çeşitleri

İki katlı ev anlamına gelen dubleks daire; standart dubleks, ters dubleks, çatı dubleks ve bahçe dubleks olmak üzere dörde ayrılıyor. İşte dubleks daireler ve özellikleri…

Standart dubleks

İki katlı ev şeklinde olan bu dubleksler, müstakil ya da apartman dairelerinde bulunur. İkinci kata merdivenle bağlanan bu dubleks tiplerinde alt katlarda salon ve mutfak üst katlarda ise yatak ve çocuk odaları bulunur. Apartmanlarda genellikle en üst katlar dubleks olarak kullanılır.

 

Çatı dubleks

Özellikle gençlerin tercih ettiği bu tip dublekslerin standart dubleksten farkı ikinci katının çatı katı olmasıdır. Metrekare olarak daha küçük olan bu tip dublekslerin ikinci katları da yükseklik olarak daha alçaktır. Geniş bir terasları vardır.

 

Ters dubleks

Apartmanların alt katlarından bulunan bu dublekslerde, giriş kat daha çok güneş alırken alt katlar bahçeye bakar. Bu tür dublekslerin büyüklüğü metrekaresine göre değişir. Yatak odaları ve banyo giriş katında, salon ve mutfak ise üst katta yer alır. Özellikle bahçe isteyen ve evcil hayvan besleyenler tarafından tercih edilir.

 

Bahçe dubleks

Bu dubleksler ters dublekslere benzerler ancak bahçe dublekslerde giriş üst kattan olur. Bahçe dublekslerde giriş katında mutfak ve yatak odası, alt katında ise bahçeye açılan salon yer alır.

 

 

 


BENZER YAZILAR