Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi ne zaman?

Yazıyı paylaş:

LONDRA merkezli EurAsia Strategies tarafından düzenlenen akıllı şehirler alanının iş dünyasındaki etkinliklerden birisi olan Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık 2017 tarihinde Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek.

Oturumlara katılacak kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dünyadaki ve Türkiye’deki akıllı şehirler gündemini, sunacakları bildirilerle ve interaktif panellerde tartışacaklar.

EurAsia Strategies’in Genel Müdürü Fatih Aydın, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi kapsamında önde gelen hedeflerimizden birisi de hızla gelişmekte olan akıllı şehir proje uygulamaları kapsamında hem yerli hem de uluslararası yatırımcıları bir araya getirmek ve ülke ekonomimize katkıda bulunacak işbirliklerinin yapılmasını sağlamak ve akıllı şehirlere geçişe bu üst düzey zirve vesilesi ile destek olmaktır.

 

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi – WICS neden Türkiye’de gerçekleştiriliyor?

Fatih Aydın, “Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi – WICS neden Türkiye’de gerçekleştiriliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Akıllı şehirler enerjiden bilişime, güvenlik ve sağlıktan ulaştırmaya kadar pek çok farklı sektörün bir araya geldiği dev bir başlık. WICS yüzde 100 iş odaklı bir zirve. Türkiye’nin sadece bilişim ve iletişim teknolojileri (ICT) sektör hacminin 2023 yılına kadar 160 milyar Amerikan Dolarına ulaşması bekleniyor. Buna diğer sektörleri ve başlıkları da dahil ederseniz akıllı şehirler alanı hem Türkiye’de hem de bölgede ekonomiye katma değer katacaktır. Şirketler için de önemli iş birliği fırsatları söz konusu. Türkiye, önümüzdeki yıllarda bölgeye ve gelişmekte olan diğer ekonomilere örnek olacak akıllı şehirler projeleri ile önemli bir hub da olacaktır. Tüm dünyada şehirlerimizi daha akıllı hale getirerek bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak ve şehir yaşamındaki pek çok soruna akıllı şehirler teknolojileri ile çözümler üretmemiz mümkün. Dünyada çok sayıda ülkede akıllı şehirler üzerine projeler üretiliyor ve ulaşımdan enerjiye ve inşaata kadar akıllı sistemlerden yararlanıyorlar. Kurumlar arasındaki bilgi paylaşımında, vatandaşların bilgilendirilmesinde ev ve ticari bina inşaatlarından suya ve kamu güvenliğine kadar kritik belediye hizmetlerinin sağlanmasında nasıl verimlilik artışı sağlanabilir üzerine çalışan pek çok paydaş sektör var. Sıfır karbon emisyonlu ve çevresel açıdan sürdürülebilir ve akıllı şehirleri kurmak hayal değil.”

 

Kayseri ilk “akıllı şehir” olacak

BENZER YAZILAR