Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi

Yazıyı paylaş:

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Projesi ile bölgeye 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları, çocuk oyun alanları, spor kompleksleri, eğlence ve dinlenme alanları, aqua park, yüzme havuzları, hastane ve otel kazandırılacak.
13 bin 750 gecekondu yıkılacak
Mamak bölgesinde yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi; 11 etap halinde yürütülüyor ve 14 mahalleyi kapsıyor. 7 milyon metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 14 bin gecekondu yıkılarak yerine 50 bin konut, 4 milyon 500 bin metrekare rekreasyon alanı yapılması planlanıyor.
Hangi mahalleleri kapsıyor?
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi; Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri’nin tamamını, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri’nin ise bir bölümünü kapsıyor.
Yeşile dönüşüm
Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi; dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları bulunuyor.
Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak kentsel dönüşümün yanı sıra yeşile de dönüşüm yaşıyor.

BENZER YAZILAR