Dünyanın ilk dönen kulesi!

Yazıyı paylaş:

Dünyanın ilk dönen kulesi Rotating Tower, Dubai’de inşa edilecek! İtalyan Mimar David Fisher tarafından planlanan hareketli kulede, hem ev hem de ofis alanları yer alacak. 2020 yılında tamamlanması beklenen Rotating Tower, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor.

 

Rotating Tower sakinlerine neler sunacak?

Kulenin katlarında özel asansörlü alanlar, yüzme havuzları ve büyük daireler yer alacak. Ayrıca kule sakinleri, dairelerin yanına park etmelerini sağlayacak özel bir asansörü de kapsayan bir çok yüksek teknoloji özelliklerinden yararlanacaklar. Bu avantajların bedeli ise yaklaşık olarak 40 milyon dolar tutarında olacak.

 

Dünyanın ilk dönen kulesi 2020’de gerçeğe dönüşecek

Dönen kulenin zeminleri bir fabrikada imal edilecek ve monte edilecek. Daha sonra sahaya taşınacak ve beton çekirdeğe tutturulacak. Önceden imal edilen üniteler çelik, alüminyum ve karbon elyaf malzemeden yapılacak. Dönüş, kulenin sakinlerine 360 panoramik bir Dubai manzarası sunacak. Her iki kat arasına yerleştirilen teraslara ve rüzgâr türbinlerine monte edilen güneş panelleri, binayı işletmek için gerekli enerjiyi üretiyor olacak.

 


BENZER YAZILAR